Cum a fost înregistrat primarul din Călinești. Tatăl fetei: O chema în birou fără telefon!

de | 23.06.2022 16:45 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

  • Cum a fost înregistrat primarul din Călinești.

 

În contextul scandalului care îl are în centru pe primarul comunei Călinești, am luat legătura cu Nicolae Dicu, tatăl fetei care a lansat acuzațiile și a dat publicității o înregistrare audio. Mai multe detalii despre subiect și reacția edilului puteți citi AICI. 

Nicolae Dicu, tatăl fostei angajate a Primăriei Călinești, ne-a oferit, în cadrul unui scurt interviu, mai multe detalii despre relația de rudenie pe care o avea cu edilul, dar și despre modul în care au evoluat lucrurile și de ce abia acum a făcut publice înregistrările.

 

Când v-a povestit pentru prima dată fata dumneavoastră despre presiunile la care a fost supusă?

– Fiica mea a început să îmi povestească despre presiunile la care este supusă de primar la vreo săptămână după ce a fost angajată la Primăria Călinești. Inițial nu am crezut-o, pentru că aveam încredere în omul ăsta (n.r. primarul Mihai Georgescu) ca într-un Dumnezeu. Eram apropiați. Eu timp de 6-7 luni de zile nu am crezut ce îmi povestea copilul.

S-a tot vorbit că îi este nepoată edilului. Ce grad de rudenie există între dumneavoastră și primarul Georgescu?

– Suntem rude prin alianță, fiind rudă de sânge cu mătușa soției mele.

Concret, ce v-a povestit fiica dumneavoastră că îi făcea primarul? Au fost doar avansuri verbale sau au fost și atingeri?

– În pricipal vorbe. Atingeri nu știu să fi fost, pentru că nu prea avea loc, el, acolo. Dar cred că ar fi putut să încerce și ceva mai mult. Fata a trăit un coșmar și un calvar acolo.

Eu, fără să îmi dau seama, o forțam să meargă la serviciu, o trimiteam în brațele lui. Până când s-a săturat copilul și mi-a trimis înregistrările. A trebuit să îmi cer scuze față de copil, pentru că, aveți cuvântul meu, fata mi-a spus că pleacă de acasă. Până să primesc înregistrările eu eram trup și suflet pentru acest primar.

A încercat să o contacteze pe fiica dvs. și în afara programului de muncă?

– A încercat să o cheme în afara orelor de program, dar copilul nu a acceptat niciodată să se ducă.

La acest moment mai lucrează la Primăria Călinești?

– Fata și-a dat demisia deja, nu vrea să se mai întoarcă acolo.

Acum unde lucrează fiica dumneavoastră?

– A fost detașată de undeva, nu știu exact să vă spun firma. Dar practic ea lucra la Primăria Călinești. Pe mine m-a bucurat acest lucru pentru că era aproape de casă, avea un serviciu lângă casă.

Fata nu duce lipsă de bani, primarul Georgescu a înțeles total greșit. El a crezut că poate să cumpere pe oricine cu bani.

De când se cunoștea fiica dvs cu primarul de la Călinești?

– O cunoștea de aproape 4 ani, nu o știa de mică. Dar nu se poate așa ceva! Chiar am vorbit si cu rudele. La început nu credeam așa ceva.

După ce a apărut cazul în presă, ați fost contactat de primar sau de către cineva din partea lui pentru a încerca să aplaneze situația?

– Nu, de nimeni. Nici înainte, nici după ce a apărut cazul în presă. Eu l-am sunat sâmbătă și l-am întrebat: „Când a venit copilul ăsta acolo, pentru ce l-ai angajat? Pentru păsărică?”. Și mi-a închis telefonul în nas. El nu a crezut că noi avem înregistrări. Pentru că el, când o chema la el în birou, o chema fără telefon. Fata mea, însă, avea două telefoane, iar el nu știa. Iar într-o zi, și-a ascuns un telefon în buzunar și l-a înregistrat.

Când ați primit înregistrările și la ce interval după aceea ați depus plângerea la Parchet?

– Eu sunt șofer de camion. Ea mi le-a trimis când eram plecat, acum vreo trei săptămâni de zile. Plângerea a fost făcută la Parchet.

Ce părere aveți de reacția edilului care susține să totul este scos din context

– El încearcă să se absolve. Însă conversațiile cred că au fost verificate de procurorul de caz. Nici avocatul nu se băga pe tema asta, fără să verifice înregistrările.

Ce v-a determinat să faceți publică povestea acum:

– Inițial, eu am crezut că el îmi va răspunde la telefon și că își va cere scuze. În momentul în care el mi-a închis telefonul în nas, eu atunci am izbucnit. Așteptam măcar o reacție din partea lui: „Iartă-mă, am greșit”, ceva de genul asta. Dar în momentul în care mi-a închis telefonul în nas, mi-am dat seama că omul asta nu e cum credeam.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Georgescu | Nicolae Dicu

Ultimele articole