Cum poți să-ți recuperezi conturile de social media. Ghid realizat de experții DNSC

de | 08.01.2024 13:54 | Național, Lifestyle

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) explică, pas cu pas, cum se poate recupera un cont de Facebook, Instagram sau WhatsApp spart de hackeri.

Ţi-ai pierdut accesul la contul de social media şi nu ştii ce paşi trebuie să urmezi pentru recuperarea lui? Echipa DNSC ţi-a pregătit un ghid extrem de util pentru protejarea şi recuperarea conturilor social media – Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp, TikTok şi Youtube”, a transmis DNSC într-o postare pe Facebook.

Ghidul elaborat de experții DNSC include și riscurile și amenințările care pot exista pe rețelele sociale, dar și măsurile de combatere a acestora.

Potrivit DNSC, conturile de social media sunt expuse la diverse riscuri cibernetice, iar utilizatorii ar trebui să fie conştienţi de ameninţările potenţiale pentru a-şi proteja informaţiile personale şi prezenţa online.

În ghidul elaborat de DNSC apar explicații pentru câteva dintre cele mai întâlnite riscuri asociate paginilor personale de socializare. E vorba de preluarea controlului asupra contului sau atacurile de phishing.

Pentru protejarea conturilor, experții DNSC recomandă parole puternice, cu o combinație de litere mici și mari, cifre și caractere speciale, dar și evitarea unor parole care conțin numele de familie sau date de naștere.

Totodată, DNSC recomandă autentificarea în doi pași, dar și schimbarea periodică a parolelor, evitarea link-urilor suspecte și evitarea aplicațiilor neoficiale.

În cazul în care consideri că ți-a fost compromis contul, experții DNSC recomandă schimbarea, cât mai rapid, a parolei.

Pentru că mulți cetățeni s-au confruntat cu situații în care hackerii le-au spart conturile, cei de la DNSC vin cu recomandări pentru a-i ajuta pe useri să-și recupereze adresele.

Ghidul DNSC prezintă paşii care trebuie urmați pentru recuperarea conturilor de Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp, TikTok şi Youtube, inclusiv Google.

Vezi ghidul AICI.

Sursa foto: hepta.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat găsit fără suflare într-un canal din Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNSC

Ultimele articole