Nu cumpărați prăjituri de pe internet! Avertisment de la ANAF

de | 12.04.2023 12:14 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Nu cumpărați prăjituri de pe internet! Avertisment de la ANAF

Având în vedere că ne aflăm în preajma sărbătorilor pascale, iar foarte mulți români aleg să cumpere alimente pentru masa de Paște de la diferite magazine, restaurante ori chiar de la persoane neautorizate, cum ar fi gospodinele care postează anunțuri pe internet, șeful ANAF, Lucian Heiuș, atrage atenția românilor care aleg să cumpere prăjituri ori alte mâncăruri de pe internet.

Alexandru Heiuș precizează faptul că aceste alimente sunt vândute ilegal, iar procesul de preparare poate fi nesigur, având în vedere că nu sunt făcute într-un laborator autorizat, care să respecte condițiile minime de igienă. În acest fel, oamenii se pot infecta ușor cu bacterii precum Salmonella.

Este ilegal ca o gospodină să vândă prăjituri sau cozonaci pe internet.

Niciun român nu trebuie să cumpere de la persoane fizice care fac reclamă pe Facebook, fără să fie autorizate și fără să aibă laboratoare care să respecte condițiile minime de igienă, stabilite de legislația din România”, transmite Lucian Heiuș.

De asemenea, șeful ANAF anunță că vor fi efectuate verificări, pentru a sancționa persoanele care vând ilegal alimente.

Ele vând prăjituri de casă, dar cine știe, poate sunt preparate într-un garaj. Doamne ferește! Apoi te trezești că ai luat Salmonella. Noi îi vom verifica, în baza informațiilor, pe cei care, anul trecut, au depășit vânzări de peste 100.000 de euro.

Discutăm despre fapte de comerț care nu sunt autorizate”, adaugă Lucian Heiuș.

Foto descriptiv Retete Papa Bun

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Laptele se ieftinește semnificativ! Veste bună pentru români

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF

Ultimele articole