Laptele se ieftinește semnificativ! Veste bună pentru români

de | 12.04.2023 10:23 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Laptele se ieftinește semnificativ! Veste bună pentru români

Veste bună pentru români, în preajma sărbătorilor pascale! Potrivit unui anunț făcut de prim-ministrul Nicolae Ciucă, prețul laptelui va fi mai mic.

După ce în ultimul an și jumătate, laptele a fost printre alimentele care s-au scumpit semnificativ, avum, guvernul anunță că laptele pentru consum va avea un preț redus pentru următoarele șase luni. Decizia a fost luată în urma unor consultări care au avut loc la Palatul Victoria.

De asemenea, vor fi introdus noi măsuri pentru susținerea pieței laptelui, conform comunicat al guvernului. În acest sens, vor fi oferite ajutoare financiare în două etape.

Primele plăţi se vor face începând cu 15 mai 2023 pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023. Ulterior, va fi organizată o a doua sesiune de depunere a cererilor de plată, plăţile urmând să se facă, pentru aceste cereri, în al doilea semestru al anului 2023. Guvernul va pune în acord cu realităţile economice valoarea fondurilor alocate, iar ca urmare a unei mai bune aşezări a sumelor acordate sectorului zootehnic, fermierii vor beneficia de compensaţii în valoare de 22 de milioane de euro, pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina”, se arată în comunicat.

Mai mult, pentru a fi susținuți procesatorii români din industria alimentară, se va îmbunătăți măsura care prevede ca procesatorii să beneficieze de o primă de 10% din valoarea producţiei prelucrate în România.

Totodată, premierul a spus că este necesară optimizarea funcţionării întregului lanţ de producţie şi distribuţie, de la fermier până la raft.

Foto Info Financiar

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi beneficii pentru părinți! Vor putea lucra mai multe zile pe lună de acasă

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă