Noi beneficii pentru părinți! Vor putea lucra mai multe zile pe lună de acasă

de | 12.04.2023 08:43 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Noi beneficii pentru părinți! Vor putea lucra mai multe zile pe lună de acasă

Veste bună pentru părinții care au copii cu vârsta de până la 8 ani! Potrivit unui proiect de lege, aceștia vor putea lucra mai multe zile pe lună de acasă.

PNL au propus două proiecte legislative în beneficiul părinților. Unul dintre acestea prevede reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii, iar celălalt prevede ca cei care au copii cu vârsta de până la 8 ani să poată munci patru zile pe lună de acasă.

Reducerea TVA la 5% se referă la produse destinate copiilor, precum lapte praf, scutece, șervețele sau articole vestimentare.

Prima măsură pe care o să o depunem prin proiect legislativ în această săptămână este reducerea TVA la 5%, conform directivelor europene pentru anumite categorii de produse pentru copii. Vorbim de alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi în acelaşi timp propunem reducerea de TVA la 5% pentru scaunele auto pentru copii, absolut necesare pentru transportul în siguranţă al acestora”, a afirmat Alina Gorghiu, marţi la Parlament, potrivit news.ro.

Măsura privind posibilitatea ca părinții să lucreze de acasă ar urma să se aplice atât în cazul angajaților de la stat, cât și a celor de la privat. Condiția este ca micuții să aibă vârsta de până la 8 ani.

Aceşti părinţi cu copii de până la 8 ani vor beneficia de patru zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie o zi pe săptămână, fie patrul zile consecutiv. Elementul de noutate este că fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă, dacă are un copil până la 8 ani de zile”, a adăugat Alina Gorghiu.

Foto descriptiv Mamasicopilul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anunț important! Când încep înscrierile la clasa pregătitoare și care sunt documentele necesare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu