Toate periuțele din plastic folosite sunt încă pe Pământ!

de | 12.04.2023 09:25 | Știri, Lifestyle, Național

Știați că toate periuțele din plastic pe care le-ați folosit vreodată sunt încă pe Pământ? Ele nu s-au descompus și mai au nevoie de câteva sute de ani pentru a se dezintegra, arată cei de la Ministerul Mediului în informarea publicată pe pagina de Facebook. Aceste informații vin în contextual derulării campaniei naționale privind colectarea separată a deșeurilor.

”Studiile arată că o persoană folosește, în medie, 300 de periute de dinți pe parcursul vieții. Miliarde de periuțe de dinți devin deșeuri în fiecare an. Deși se spune că eforturile individuale pot rezolva problema globală a poluării cu plastic, ele sunt necesare, esențiale și absolut admirabile. Fiecare mic gest se poate rostogoli ca un bulgăre care atrage inițiative în cercul de prieteni, colegi și mai departe, până vom putea funcționa ca o conștiință colectivă, atentă și concentrată pe viitorul planetei și implicit al copiilor noștri.

În ultimii ani, au apărut nenumărate tipuri de periuțe de dinți ecologice. Important este ca aceasta să aibă un maner de bambus 100% compostabil, mai ales că este antifungic, antibacterian și antimicrobian, iar perii să fie din material reciclabil. Fii responsabil! Colectează separat! Campania națională privind colectarea separată a deșeurilor continuă!”, se arată în informarea publicată.

Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi beneficii pentru părinți! Vor putea lucra mai multe zile pe lună de acasă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole