Încă un cutremur în România! S-a produs în urmă cu puțin timp

de | 12.04.2023 08:05 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Încă un cutremur în România! S-a produs în urmă cu puțin timp

Încă un cutremur s-a produs, în România, miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea.

Potrivit INFP, seismul a avut loc la ora 07:16 și a avut o magnitudine de 3.4, la adâncimea de 76km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km V de Focsani, 68km E de Sfantu-Gheorghe, 71km N de Buzau, 82km E de Brasov, 89km S de Bacau, 93km SV de Barlad

Din fericire, nu s-au înregistrat victime și nici pagube materiale în urma mișcărilor tectonice, care se încadrează în normalitatea seismică din zona Vrancei.

Amintim că și în noaptea de luni spre marți au avut loc două cutremuere în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Conform INCDFP Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul a avut loc la ora 2:34, la adâncimea de 103 kilometri, având o magnitudine de 3,3 pe Richter. Acesta s-a înregistrat în apropierea orașelor: 45 km vest de Focşani, 65 km nord de Buzău, 65 km est de Sfântu-Gheorghe, 77 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti şi 97 km sud de Bacău.

Al doilea seism a avut o magnitudine de 3,1 și s-a produs la ora 5:05 la adâncimea de 76 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor localități: 5 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km est de Braşov, 89 km sud-vest de Bârlad şi 91 km sud de Bacău.

La data de 14 februarie, în acest an, a avut loc cel mai mare cutremur din România, din ultima perioadă, având o magnitudine de 5,7. Seismul s-a produs în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Foto Romania Tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cutremur de 5,8 în estul Rusiei, la scurt timp după erupția vulcanului Şiveluci!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole