În 2013, un dascăl din Argeș, profesorul de desen Elena Stoica, din comuna Corbeni, a fost laureată a Premiului Mentor, iar acum se caută alți candidați la acest trofeu. Distincția pentru excelență în educație, pe anul 2023, va fi acordată unui număr de 10 profesori și antrenori, iar în această perioadă se așteaptă nominalizările.
Premiul constă într-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Programul este organizat, începând din anul 2010, de către Fundația pentru Comunitate, fondurile fiind asigurate de Compania MOL România, obiectivul fiind acela de „a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.”, după cum transmit organizatorii.
Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate a rămas însă în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate.
Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.
Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.
Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației pentru Comunitate –https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor. Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București.”, anunță Fundația pentru Comunitate
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
O elevă eminentă din Costești a primit o bursă de 1000 de dolari canadieni