La Curtea de Argeș. Concertul Corului Naţional de Cameră Madrigal a fost anulat!

de | 21.12.2023 13:28 | Curtea de Argeș, Politic

Concertul Corului Naţional de Cameră MADRIGAL “Marin Constantin” de la Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu” a fost anulat. Reprezentanții instituției insinuează că această anulare are la bază rațiuni politice, iar liberalii din Curtea de Argeș susțin că viața culturală ”a orașului nostru are din nou de suferit din cauza unor orgolii personale și a unor frustrări care au pus stăpânire pe oraș”.

Marți, pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură și Arte “George Topîrceanu” a fosty publicat următorul mesaj: ”Ne aflăm în situaţia neplăcută de a anunţa anularea concertului Corului Naţional de Cameră MADRIGAL “Marin Constantin” cu doar două zile înainte de eveniment.

Din păcate, invitaţiile care ar fi trebuit să ajungă la public au fost însuşite de reprezentantul unui partid politic şi distribuite exclusiv membrilor şi simpatizanţilor partidului respectiv. Ne-am dorit să organizăm un eveniment cultural de excepţie şi, poate, unic pentru municipiul nostru, dar nu putem accepta ca spectatorii noştri să nu poată fi în sală dacă nu au carnet de membru de partid, indiferent cum se numeşte acest partid.

Avem peste 1100 de cereri de invitaţii. Evident, nu le-am fi putut onora pe toate,dar nici măcar una nu a ajuns la publicul nostru. Pentru instituţia noastră, acest public nu este electorat, iar iubitorii de cultură trebuie respectaţi şi apreciaţi.

Vă cerem scuze tuturor, dar şi celor care au făcut eforturi ca acest cor, simbol naţional, să ajungă la Curtea de Argeş. Ştim că nu este vina dumneavoastră, ci a unui politician care ne-a dezamăgit pe toţi, însuşindu-şi invitaţiile la concert”.

Sursă foto: Facebook Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu

”Noi ne-am permis să invităm la concert preoți, învățători, profesori…”

Astăzi, liberalii din Curtea de Argeș transmit că viața culturală ”a orașului nostru are din nou de suferit din cauza unor orgolii personale și a unor frustrări care au pus stăpânire pe oraș. Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu”, instituție aflată în subordinea Primăriei Curtea de Argeș, la ordinul viceprimarului și prin decizia directorului Centrului, a anulat concertul Corului Naţional de Cameră MADRIGAL “Marin Constantin”. Și asta, cu doar două zile înainte de eveniment.

Lamentabile și total tendențioase argumentațiile invocate, mai ales că, pentru miile de iubitori de cultură din Curtea de Argeș, concertele de o asemenea anvergură au fost inexistente în ultimii ani. De ce? Pentru că noi ne-am permis să invităm la concert preoți, învățători, profesori, oameni de afaceri, primari PSD și PNL, pe primarul municipiului, oameni din aparatul executiv al primăriei, cetățeni din Curtea de Argeș care pur și simplu doreau să se bucure de acest eveiment de excepție”.

“Considerăm că este inacceptabil ca desfășurarea unui eveniment cultural să fie acceptat sau respins la un simplu gest al primarului. Acest mod de acțiune nu face decât să văduvească argeșenii de o experiență culturală deosebită.

Iubitorii de cultură nu trebuie să suporte astfel de orgolii doar pentru că PSD-ul nu poate accepta faptul că ne dorim ca publicul argeșean să beneficieze de spectacole și concerte de înaltă ținută culturală, nu de scandal și circ.

Îmi exprim regretul față de această situație și reiterez angajamentul meu de a continua să promovez și să sprijin cultura și valorile artistice în beneficiul întregii comunități, indiferent de simpatii politice”, a declarat președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, potrivit comunicatului primit. 

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”La nivel național, sunt dispuse 10.457 de măsuri de control judiciar”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Curtea de Argeș