Şase, vine Curtea de Conturi! Află ce primării şi instituţii din Argeş vor fi verificate în perioada următoare

de | 01.02.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Zeci de primării şi instituţii publice din Argeş aşteaptă în acest an vizita inspectorilor Curţii de Conturi, care vin să verifice modul în care acestea au cheltuit banii publici în ultima perioadă. Deja în ianuarie, 24 de primării şi alte 5 instituţii publice au fost controlate, fiind verificat modul în care au fost duse la îndeplinire măsurile dispuse prin decizie în urma auditului efectuat în cursul anului trecut.

Controalele Curţii de Conturi ar putea da emoţii unora dintre primari, în condiţiile în care nu de puţine ori rapoartele acestei instituţii au stat nu de puţine ori la baza unor dosare penale atunci când inspectorii au descoperit nereguli grave în contabilitatea unităţilor de administraţie publică. Nu mai departe de anul trecut au avut loc percheziţii la primăriile din Poiana Lacului şi Morăreşti ca urmare a concluziilor inspectorilor de conturi.

Curtea de Conturi verifică mai multe investiţii realizate cu fonduri guvernamentale

În luna februarie, Curtea de Conturi este aşteptată la primăriile a patru comune argeşene, acolo unde inspectorii vor verifica regularitatea și corectitudinea atribuirii, urmăririi și executării contractelor de execuție lucrări, precum și a modului de recepție și evidențiere a obiectivelor de investiții finanțate prin programe guvernamentale. Primăriile care vor trebui să prezinte cum au cheltuit până la ultimul leuţ finanţările pentru investiţiile derulate sunt Băiculeşti, Boteni, Leordeni şi Vlădeşti.

Tot în februarie, vor fi verificate şi investiţiile realizate cu sume provenite din finanțări rambursabile, adică împrumuturi, în acest sens urmând să aibă loc controale la primăriile Albeştii de Argeş şi Valea Iaşului, în vreme ce la Moşoaia se verifică modul în care au fost stabilite şi încasate taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire/demolare.

Camera de Conturi Arges_1

Cele mai multe dintre controalele Curţii de Conturi Argeş au ca scop realizarea auditului financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară, verificările urmând să înceapă în luna martie, după cum urmează:

▼ CJ Argeș – martie-mai

▼ Pitești – martie-mai

▼ Curtea de Argeș – martie-mai

▼ Topoloveni – martie-mai

▼ Albeștii de Argeș – martie-aprilie

▼ Arefu – mai-iulie

▼ Bascov – martie-aprilie

▼ Boțești – mai-iulie

▼ Bradu – mai-iunie

▼ Dragoslavele – iunie-iulie

▼ Mărăcineni – mai-iunie

▼ Moșoaia – martie-aprilie

▼ Cetățeni – iunie-iulie.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cresc salariile angajaților de la Consiliul Judeţean Argeş:  între 400 şi 1.800 lei lunar în plus la leafă de luna viitoare!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges | Curtea de Conturi | Pitești