La Curtea de Argeș se lucrează la reabilitarea a 6,4 kilometri de străzi

de | 18.05.2024 10:22 | Administrație, Curtea de Argeș

Dacă nu strici ce e vechi nu poți să faci ceva nou, și asta e valabil nu doar la reabilitarea unei străzi. La noi în oraș se lucrează la reabilitarea a trei străzi importante Cuza Vodă, Râmnicu Vâlcea și Albești, prin Programul Anghel Saligny. Traficul este îngreunat, într-adevăr, dar nu se poate altfel. Nu putem să refacem carosabilul și bordurile dacă nu lucrăm efectiv pe ele și așa deranjăm circulația”, spune Constantin Panțurescu, primarul municipiului Curtea de Argeș și candidat pentru un nou mandat.

În cel mult două săptămâni lucrările de reabilitare a străzii Cuza Vodă vor fi gata, spun reprezentanții administrației publice locale. Municipalitatea a obținut finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru reabilitarea – asfaltare carosabil și schimbare a bordurilor – pentru trei străzi din oraș.

Prima este Cuza Vodă după care urmează Râmnicu Vâlcea și Albești. Trotuarele de pe Cuza Vodă și Albești vor fi reparate de Serviciul Public de Gospdărie Comunală, iar cele de pe strada Râmnicu Vâlcea sunt prinse într-un proiect cu fondri europene pentru a fi reamenajate. Constructorii au început să monteze bordurile și pe strada Albești, după care se vor muta pe ultima stradă din Program, Râmnicu Vâlcea.

asfaltari curtea de arges 2024 (1)

Astfel, în Curtea de Argeș vor fi reabilitați în total 6,4 kilometri de stradă.

Lucrările nu au nicio legătură cu perioada de campanie electorală în care ne aflăm. Știți prea bine cum funcționează Programul Anghel Saligny, au fost termene de respectat, totul s-a desfășurat etapizat, când am terminat cu actele am început efectiv lucrarea. Gândiți-vă că în februarie – martie, când s-au făcut documentele, nu se știa exact când va fi campanie electorală”, mai spune primarul Constantin Panțurescu.

asfaltari curtea de arges 2024 (5)

De altfel, la Curtea de Argeș se lucrează continuu de câțiva ani. Au fost asfaltate și reabilitate mai multe artere, una dintre ele fiind Bulevardul Basarabilor, strada centrală din municipiu. Bulevardul a fost asfaltat anul trecut, iar înaintea lui a fost refăcută complet strada Valea Iașului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Realizările primarului municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, în cel de-al doilea mandat

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Constantin Panțurescu | Curtea de Argeş | Râmnicu Vâlcea | Vâlcea

Ultimele articole