În caz de cutremur. Iată ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire

de | 08.02.2023 10:38 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Autoritățile au întocmit o listă cu ce e recomandat să avem într-o trusă de supraviețuire, în cazul unui cutremur. Astfel, iată ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire potrivit informațiilor de pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență, fiipregătiti.ro.

Fiecare familie trebuie să aibă un plan de urgență, dar și o trusă de supraviețuire care să conțină obiecte care să permită supraviețuirea pentru 3-5 zile, potrivit sursei citate. Articolele componente trebuie verificate și înlocuite/schimbate periodic (o dată la 6 luni) pentru că pot expira.

Iată ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire

  1. Apă și alimente

Apă (cel puţin 4 litri de apă/persoană/zi. Dacă aveţi animale de companie nu uitaţi să prevedeţi apă şi pentru ele – circa 30 ml. de apă/kg. animal/zi). Apa trebuie depozitată într-un loc rece şi întunecos și înlocuită o dată la 6 luni. În caz de maximă urgenţă, se poate obţine apă potabilă prin fierbere timp de 10 minute).

Alimente (compacte şi uşoare care nu necesită răcire, fierbere ori coacere, de exemplu conservele, pentru care aveți nevoie de deschizătorul, alimente deshidratate, batoane energizante, biscuiţi de secară, dulceaţă, sucuri, cafea, ceai, pentru bebeluși mâncare specială și lapte, mâncare pentru animalele de companie. Dacă trebuie să încălziţi anumite alimente prevedeţi un aragaz de campanie şi combustibil).

  1. Îmbrăcăminte și încălțăminte (pentru fiecare persoană, în funcţie de anotimp, inclusiv lenjerie de corp).
  2. Un sac de dormint sau 2 pături pentru fiecare persoană.
  3. O trusă de prim ajutor (medicamentele personale şi reţete – să scrieţi pe un bilet numele doctorului de familie-, analgezice, antiseptice, iar la nevoie, articole sau accesorii necesare pentru aparatul auditiv, scaunul rulant etc.).
  4. Aparate utile (aparat radio AM/FM cu baterii de schimb, o lanternă/persoană şi baterii de schimb, un fluier – semnalul convenţional în caz de urgenţă este de fluierături scurte-, un telefon mobil, o cartelă telefonică, cablu și un acumulator suplimentar).
  5. Articole pentru copii (jocuri, cărţi de colorat, creioane, jucării pentru copii, etc.).
  6. Articole de igienă (hârtie igienică, hârtie umedă de mâini, batiste de hârtie, articole personale – săpun, şampon, deodorant, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, pieptene, saci de bucătărie).
  7. Acte personale (carte de identitate, carnete de asigurări medicale, bani, cecuri, numere de telefon importante).

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce facem în caz de CUTREMUR?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU