Argeș – Fostul ministru Chițoiu, judecat pentru ucidere din culpă!

de | 08.02.2023 10:18 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Informații noi 15:08

Procesul de ucidere din culpă in care este acuzat fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. a avut astazi termen la Judecatoria din Pitesti. Dosarul a stat în camera preliminară, vreme de aproximativ un an. Avocaţii au contestat decizia şi astfel, judecata pe fond a început în februarie 2022. Fostul demnitar se declara nevinovat.

Pe data de 26 decembrie 2019, Daniel Chiţoiu a provocat un accident în localitatea Zamfirești din Argeș. Elisabeta Pristavu, de 73 de ani și soţul ei, Haralambie Pristavu, de 82 de ani, au murit în urma impactului, iar o rudă a acestora a fost grav rănită. De la primul termen, din 9 februarie 2022, până în prezent, au avut loc 14 şedinţe de judecată. Par multe, numai că în acestea nu s-a judecat mai nimic pe fond. În 10 dintre şedinţe au fost luate în discuţie şi admise cererile de prelungire a dreptului de a conduce depuse de Daniel Chiţoiu. La primul termen s-a cerut amânarea procesului, iar la al doilea termen, moştenitorii soţilor Pristavu s-au constituit părţi civile şi au cerut daune morale câte 500.000 lei. La una dintre şedintele de judecată avocatul fostului ministru a cerut reaudierea unui martor, cerere respinsă de instanţă.

Expertiza tehnică din dosar arată că mașina condusă de Daniel Chiţoiu ar fi intrat pe contrasens provocand accidentul, dar fostul ministru se considera nevinovat.

Dosarul lui Daniel Chițoiu a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești în august 2020, fostul ministru fiind judecat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Potrivit Codului Penal, dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la o pedeapsă de la 2 la 7 ani. Având în vedere că în urma accidentului au murit două persoane, limitele pedepsei se majorează cu jumătate. Urmatorul termen este pe 5 aprile.

Știre inițală 10:18

Judecătoria Piteşti a stabilit, în 2021, primul termen al procesului în care fostul ministru Daniel Chiţoiu va fi judecat pentru tragicul accident care a avut loc decembrie 2019, soldat cu decesul a două persoane.

Daniel Chițoiu este programat la proces astăzi, miercuri, 08 februarie 2023, în jurul orei 12:00.

Rechizitoriul a fost finalizat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş la începutul lunii august 2020, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti pe 13 august 2020, conform Adevărul.

Primul termen de judecată a fost stabilit tot în august 2020, însă Daniel Chiţoiu a contestat respectiva decizie atunci când judecătorii au decis administrarea probelor şi a actelor din dosar. Contestaţia a fost respinsă de către Tribunalul Argeş la începutul anului 2021.

Trgagedia s-a petrecut pe data de 26 decembrie 2019, atunci când Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor în perioada 2012-2014, a impactat frontal un alt autoturism pe DN7, în Argeş, în zona satului Zamfireşti, atunci când a intrat pe contrasens. Mașina lovită era condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc, iar soţia acestuia a decedat ulterior, la spital. O altă persoană care se afla în mașină a mai fost rănită.

Fostul ministru a fost surprins imediat după accident, mergând alături de un poliţist, fără a părea să aibă o problemă medicală, însă cu toate acestea a fost și el internat, fiind externat de la Spitalul Floreasca pe 2 ianuarie 2020.

Sursa Foto Adevarul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Copila lovită de mașină, în accidentul de la Bradu, este fiica unui fost director de la Apă Canal!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole