Cutremur în România de 1 iunie! Magnitudinea seismică înregistrată de către experți!

de | 01.06.2022 10:41 | Știri, Eveniment, Național

Un nou cutremur a avut loc în țara noastră în decursul dimineții de 1 iunie, a anunțat Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 02:39:49, în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 2,9 grade.

cutremur romania - Cutremur în România de 1 iunie! Magnitudinea seismică înregistrată de către experți!

Seismul a avut loc la 142 km nord de București

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 126 km și a avut loc la 142 km nord de Capitală. De asemenea, orașele din apropiere au fost: la 79 de kilometri E de Brașov, la 92 km NE de Ploiesti, la 103 km S de Bacau, la 113 km V de Galati, la 114 km NV de Braila, la 165 km NE de Pitesti, la 183 km SV de Iasi, la 193 km E de Sibiu și la 207 km N de Ruse.

În urmă cu doar două zile, o altă mișcare tectonică, cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter, a avut loc în zona seismică Vrancea, în județul Buzău.

Cel mai mare cutremur din anul 2022 a fost înregistrat pe data de 16 ianuarie şi a avut magnitudinea de 4,4 pe scara Richter. Fenomenul s-a produs tot în zona seismică a Vrancei, la o adâncimea de 140 de kilometri. În apropiere au fost orașele următoarelor: 70 km est de Braşov, 101 km sud de Bacău, 91 km nord-est de Ploieşti, 123 km vest de Galaţi, 124 km nord-vest de Brăila şi 143 km nord de București.

Încă de la începutul anului, în țara nostră au mai fost înregistrate alte 19 cutremure, cu magnitudini care au variat între 2 şi 4 pe Richter, de asemenea, cel mai important seism din anul precedent s-a produs pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Această mişcare tectonică a fost resimţită şi în Capitală.

 

Astfel, experții anunță de câțiva ani că suntem predispuși unui cutremur cu o magnitudine mare chiar în țara noastră. Deocamdată, acesta nu a avut loc însă există posibilitatea să se întâmple în orice moment.

Cum să reacționezi în caz de cutremur

  • Nu te adăposti sub obiecte, ca birouri sau maşini, deoarece riști să fi zdrobit;
  • Adăpostește-te într-un mic gol. Stai lângă un obiect, lângă o canapea sau lângă un obiect mare şi voluminos;
  • Dacă eşti în pat, pe timp de noapte şi se produce un cutremur, rostogoleşte-te jos. Se spune că un vid de siguranţă va exista în jurul patului;
  • Dacă se produce un seism în timp ce te afli în casă şi nu poţi scăpa uşor ieşind pe geam sau pe uşă, întinde-te jos şi ghemuieşte-te în poziţie fetală, lângă canapea sau un obiect voluminos;
  • Nu sta sub tocul uşii, deoarece riști să fi zdrobit de tavanul de deasupra.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

De ziua Copilului! Unde puteți merge GRATIS și ce activități sunt organizate pentru 1 iunie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole