De ziua Copilului! Unde puteți merge GRATIS și ce activități sunt organizate pentru 1 iunie!

de | 01.06.2022 07:45 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Mioveni, Pitești

De Ziua Copilului, micuții vor fi răsfățați în județul Argeș, pentru ei fiind pregătite multe activități de care se pot bucura.  Primăria Municipiului Pitești, dar și Primăria Orașului Mioveni, au anunțat o serie de gratuități atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari. La Topoloveni, o inițiativă privată a dezvoltatorului imobiliar DEX Residence, cu implicarea directă a lui Bodo, celebrul solist Pro Consul transformă Ziua Copilului într-un adevărat regal al distracției.

Astfel, în PITEȘTI intrarea la Grădina Zoologică va fi gratuită pentru toți vizitatorii. Cei mici, însoțiți de cei mari, își pot petrece această zi în mijlocul naturii, bucurându-se să vadă animalele expuse la Zoo Pitești, precum urși, tigri, maimuțe și multe altele. Programul de vizitare este între orele 10:00-19:00.

De asemenea, de 1 iunie, copiii vor avea gratuitate la plimbările cu trenulețul și cu bărcile în parcul Ștrand.

Și bazinele de agrement oferă acces gratuit pe 1 iunie, atât copiilor, cât și adulților, atunci când vor fi deschise în mod oficial, în acest sezon.

Programul evenimentelor în Pitești

Municipalitatea a pregătit o mulțime de surprize plăcute pentru copii: spectacole de teatru, muzică și dans, ateliere de creație, desene pe asfalt și activități sportive, festival al tinerelor talente, atracții pentru toate vârstele.

1-iunie-Pitesti

Foto: Facebook

Programul evenimentelor din Pitești, organizate sub egida „Fun Day – Ziua Veseliei”, de către Primăria municipiului Pitești și sub egida „Sumer Street Festival”, de către Teatrul Alexandu Davila, este următorul:

  • – 10:00 – 12:00: Ateliere de creație – modelaj plastilină, planșe pentru colorat, puzzle-uri și lego (Piața Primăriei);
  • – 10:00- 11:30: Parada Personajelor de Poveste – Grădina de Vară
  • – 10:00 – 16:00: Atelier oferit de Spitalul de Pediatrie, în parteneriat cu Primăria Pitești (cort amenajat în Piața Primăriei);
  • – 10:00 – 12:00: Spectacol de muzică și dans al copiilor de la Centrul Cultural Pitești (Parc „Lunca Argeșului”);
  • – 10:00 – 12:00: Educație rutieră: mers pe bicicletă în siguranță – Poliția Locală Pitești (Parc „Lunca Argeșului”)
  • – 10:00 – 16:00: Ateliere de creație – Spitalul de Pediatrie, în parteneriat cu Primăria Pitești (Parc „Lunca Argeșului”);
  • – 10:00 – 12:00: desene pe asfalt (Parc „Lunca Argeșului”);
  • – 10:00 – 20:00: tenis de masă – Club F.C. Argeș (Parc „Lunca Argeșului”);
  • – 11:30 -12:30 – Spectacol Ursul Păcălit de Vulpe (Grădina de Vară)
  • – 12:00 -14:00 si 17:00 -18:45 – Atelier Face Painting | Atelier Mânuire Păpuși | Atelier Construcție de Păpuși | Jocuri și concursuri (zona pietonală Teatrul Alexandru Davila)
  • – 18:00 – 20:00: Spectacol oferit de clubul „Musicando con Adina Sima” (Parc „Lunca Argeșului”);
  • – 19:00- 20:00: Spectacol Amintiri din Copilărie (Grădina de Vară) și program artistic al copiilor din cadrul Clubului Fii artist! by Marius Bălan
  • – 19:00 – 20:30: „Festivalul tinerilor”, ediția a II-a – eveniment dedicat tinerelor talente locale, naționale și internaționale (Filarmonica Pitești) – intrare gratuită, în prima zi a festivalului, pentru spectatorii cu vârsta mai mică de 18 ani!
  •  Joi, 2 iunie:
    – 19:00 – 20:30: „Festivalul tinerilor”, ediția a II-a (Filarmonica Pitești);
  • Vineri, 3 iunie:
    – 19:00 – 20:30: „Festivalul tinerilor”, ediția a II-a (Filarmonica Pitești).

🔈 Noutăți:
• Aventura Parc, în Parcul „Lunca Argeșului”;
• Deschiderea ștrandurilor în aer liber din municipiu, respectiv parcurile de agrement Costache Negri și Trivale.

Programul evenimentelor în Mioveni

Și Primăria Orașului Mioveni a pregătit o surpriză pentru cei mici de Ziua Internațională a Copilului. Astfel, odată cu reluarea activității la Bazinul de înot Mioveni, autoritățile locale au decis ca intrarea să fie gratuită miercuri, 1 iunie, pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani, în limita locurilor disponibile.

1-iunie-Mioveni

Foto Facebook

Programul activităților de 1 iunie, la Mioveni:

Ora 10.30 – Desene pe asfalt – Str. Tudor Mușatescu;

Ora 11.30 – Baby rally car – Str. Tudor Mușatescu;

Ora 10.00 – Cupa Copilului la Șah, CS Dacia Mioveni 2012, desfășurat la sediul Centrului Cultural Mioveni;

Ora 10.30 – Activități sportive  – Campionat de Baschet și Tenis de masă, demonstrații de Tenis de Câmp, etc. (Centrul Civic);

Ora 11.30 – Demonstrații Sportive – Oină – CS Dacia Mioveni 2012, (Centrul Civic);

Ora 13.00 – Proiecții desene animate pe ecran led – Vaiana, Prințesa și broscoiul, Frozen (Centrul Civic);

Ora 16.30 – Întâlnire cu personaje de poveste/desene animate – Mickey și Minnie,  Elsa, Anna, Olaf, Spiderman, Batman, Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Clown și Fata Zurli;

Ora 16.30 – Demonstrații sportive (karate, judo) CS Mioveni și CS Dacia Mioveni 2012 (Centrul Civic, pe scenă);

Ora 17.30 – Spectacol muzical artistic – Centrul Civic: elevii Centrului Cultural Mioveni, Clubul Copiilor Mioveni; Concert Florian Rus și Mira!

Distracția continuă și în weekend, sâmbătă, 4 iunie 2022:

Ora 10.30 – Cursuri inițiere DARTS, pentru copii cu vârste de peste 12 ani, tineri și adulți – Sala Sporturilor Mioveni;

Ora 10.00 – Volei – Sala Sporturilor Mioveni;

Ora 10.00 – Fotbal – Stadionul Orășenesc Mioveni.

Super distracție pentru copiii din Topoloveni cu Bodo și Atelierul de Joacă

Pentru copiii din Bodo și soția sa, Loredana Marin, prin Atelierul de Joacă (un  pe care cei doi l-au dezvoltat în  în comuna Dobrești) vor organiza un festival.

Locația o reprezintă generosul spațiu verde al complexului rezidențial DEX Residence,  din strada Nicolae Ionescu, nr.1

Petrecere începe la ora 10:30, iar accesul este gratuit atât pentru cei mici, cât și pentru înoțitorii lor adulți. Mai mult, primii 100 de copii care ajung la festival vor primi și premii de la DEX Residence. Programul presupune muzică, persoanje din desene animale, face-painting, topogane gonflabile, jocuri în aer liber, zonă de fast food cu burgeri, înghețaă, vată pe băț și alte delicii. Mai multe detalii despre festivalul de la Topoloveni puteți citi aici.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole