S-a scumpit tot! Costul / kilometru al PUBLITRANS a fost majorat sesizabi!

de | 01.06.2022 07:00 | Știri, Administrație, Pitești

Săptămâna trecută s-a aprobat majorarea costului per kilometru parcurs de autobuzele piteștene de la 8,1504 lei/km la 9,7912 lei/km.

Serviciul de transport public de la nivelul municipiului este operat de Publitrans 2000 SA în baza contractului de delegare a gestiunii, intrat în vigoare în septembrie 2017. Societatea a cerut municipalității și Consiliului Local să aprobe modificarea din contract care vizează costul per kilometru și a adus și argumentele care stau în spatele acestei solicitări, argumente lesne de înțeles de oricine.

  • creșterea cu 53% a prețului la combustibil, de la 4,15 lei litru, fără TVA, de la ultima modificare a costului, la 6,34 lei/litru fără TVA.
  • majorarea prețurilor la energia termică, electrică și la gaze naturale cu 15 – 50%.
  • creșterea semnificativă a cheltuielilor cu serviciile bancare ca urmare a comisioanelor privind tranzacțiile aferente plății tichetelor de călătorie la POS, cu cardul.

Autobuz Publitrans

Fără acestă mărire, Publitrans ajungea la o pierdere de circa 1.154.000 lei

După cum a arătat Publitrans 2000 SA, dacă se menține costul actual, se va ajunge la imposibilitatea acoperirii costurilor de exploatare prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli al societății, cu impact major asupra programului de circulație și o pierdere de circa 1.154.000 lei.

Această decizie nu afectează prețul biletului, care rămâne deocamdată tot 2 lei pe călătorie, anunță reprezentanții Primăriei Pitești.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Publitrans