anchetaonline.ro

Americanii anunță că au descoperit un vaccin contra cancerului!

de | 31.05.2022 22:41 | Știri, Național

Oamenii de știință din SUA anunță reușita unui nou vaccin experimental împotriva bolii secolului.

Vaxinia (nume complet CF-hNIS VAXINIA) este un ”virus oncologic”, un virus descoperit în natură, care a fost modificat genetic special pentru a lupta împotriva cancerului.

Departamentul de oncologie al Centrul de cercetări City of Hope din Duarte, California, Statele Unite, împreună cu o companie specializată în terapii actuale împotriva cancerului, a reușit să dezvolte o armă eficientă împotriva cancerului, anunță reprezentanții acestor structuri.

După ce vaccinul a fost testat cu succes pe animale, primul pacient a fost injectat cu substanța numită generic Vaxinia, substanță care ar avea la bază un virus natural, prelucrat de geneticieni.

Oamenii de știință speră că testele vor aduce dovezi ale unor noi alternative pentru combaterea tumorile canceroase din organismul pacienților.

medic - Americanii anunță că au descoperit un vaccin contra cancerului!

Credit foto: The Guardian

Ar fi deja demonstrat că Vaxinia micșorează cu succes tumorile de colon, plămâni, sâni, ovare și pancreas ale pacienților, potrivit Daily Mail.

Acesta, după cum am precizat, a fost preluat din natură și modificat genetic pentru a ataca celulele canceroase, fără a dăuna celulelelor sănătoase. Are rolul de a stimula sistemul imunitar și, de asemenea, poate crește nivelul unei proteine numite PD-L1 din tumori, ajutând imunoterapia să devină mai eficientă împotriva cancerului.

celule e1654025713731 - Americanii anunță că au descoperit un vaccin contra cancerului!

Virusul pătrunde în celula infectată, iar după ce aceasta explodează și eliberează mii de noi particule care acționează ca antigeni, celula stimulează sistemul imunitar prin atacarea celulele canceroase din apropiere.

Compania de biotehnologie care l-a dezvoltat – Imugene Limited, are sediul în Melbourne, Australia, și este specializată în terapii noi care au rolul de a activa sistemul imunitar contra cancerului.

Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncologici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să ucidă cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar să răspundă mai bine la alte imunoterapii, inclusiv la inhibatori ai punctelor de control”, a declarat Daneng Li, profesor la Departamentul de oncologie al Centrului terapeutic City of Hope din Duarte, California, Statele Unite.

A început testarea vaccinului pe oameni

Cercetătorii implicați au precizat recent că primul studiu clinic pe pacienți umani este în curs de desfășurare.

Este vorba despre studiul clinic 1, debutat odată cu injectarea primului pacient cu acest nou virus. Acest studiu își propune recrutarea a aproximativ 100 de pacienți cu tumori masive metastatice sau avansate, în aproximativ 10 locuri de testare din Statele Unite și Australia. Procedurile aferente studiului clinic 1 vor dura aproximativ 24 de luni.

Oamenii de știință speră că testele vor dezvălui, în cele din urmă, dovezi ale unor noi alternative pentru a combate cu succes tumorile canceroase din organismul pacienților.

În situația în care CF33-hNIS va devenii un succes, acesta va ajunge a doua terapie cu virusuri oncolitice aprobată de către FDA pentru tratamentul împotriva cancerului, după Talimogene laherparepvec (T-VEC).


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mâncare cu larve la cantina Dacia! Revoltă pe rețelele de socializare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SUA