Mâncare cu larve la cantina Dacia! Revoltă pe rețelele de socializare!

de | 31.05.2022 20:42 | Județean, Economic, Eveniment, Importante

Consumatorii de la Sindicatul Dacia Caroserie au semnalat, pe rețelele de socializare, probleme grave în legătură cu mâncarea furnizată de către operatorul economic care răspunde zilnic de alimentația lor, la cantină.

Pe un profil de social media (Facebook) al Sindicatului a fost distribuită o postare în care este reprezentat un fel de mâncare, alături de… o garnitură de larve.

mancare cu larve

Foto credit: Sindicat Dacia Caroserie

Imaginea de-a dreptul scârboasă trebuie să fi fost și mai groaznică live pentru cel care a primit respectiva porție și care a semnalizat grava abatere de la normele sanitare.

Redactorii Ancheta au luat legătura cu liderul sindical Dacia, Viorel Ungureanu, care nu fusese încă înștiințat despre sesizarea făcută în mediul online și care ne-a declarat că va verifica aspectele semnalate în cel mai scurt timp.

Între timp, postarea a devenit virală pe rețeaua de socializare, adunând zeci de comentarii.

Mi s-a părut mie că are un gust mai bun, am crezut că au schimbat bucătarul!”

 

Trăiască Eurestul… pentru proteinele gratis!”, sunt doar câteva mostre din reacțiile care insoțesc fotografia. Din păcate, nu toți au găsit un spirit de glumă pentru incidentul produs, mulți dintre aceștia întrebându-se dacă sindicatul va lua măsuri.

comentarii mancare Dacia

Foto credit: Sindicat Dacia Caroserie, Facebook

„Noi putem fi uniți dacă ne luăm mâncare de acasă și mâncăm în secție la toate schimburile! Nu cred că le-ar conveni la directori! ”

 

„Într-o Românie în care tronează „Las-o băi, că merge așa! ” incidente de genul sunt la tot pasul!”

 

„ Protest spontan. Cine are curaj? ”, sunt alte tipuri de replici, încrăcate de revoltă, nu de umor.

comentarii mancare Dacia1

Foto credit: Sindicat Dacia Caroserie, Facebook

 

Eurest- societatea care prepară mâncare în cantități industriale

Eurest, societatea invocată în postare și în comentariile internauților, este operatorul economic responsabil de hrănirea angajaților de pe platforma Dacia. Într-o prezentare media realizată cu ceva vreme în urmă, se arată că respectiva companie deservește, în peste 20 de microcantine, personalul uzinei și colaboratorii, având un flux zilnic uriaș, non stop aproape. Sunt  menționate, în materialul respectiv, realizat de universulargeșean.ro, cantități impresionante de produse alimentare intrate în flux: 50 de tone de carne și 100 tone de legume/ lună, 30.000 pâini /zi.

Eurest Dacia 2

Foto credit: Universul Argeșean

Angajații au dreptul la câte un meniu zilnic, iar acesta ar trebui să fie – cel puțin în teorie- dezbătut cu sindicatul, astfel încât să corespundă cât mai bine nevoilor nutriționale ale beneficiarilor.

Siguranţa alimentelor, atât ca materie primă cât şi ca produs finit este extrem de importantă şi respectată cu stricteţe de personalul angajat. De aceea există camere frigorifice speciale pentru carne, legume, lactate şi ouă. Prelucrarea acestora se face în alte camere speciale, una pentru tranşarea şi porţionarea cărnii şi alte pentru curăţarea legumelor. Există şi frigidere speciale, de dimensiunile unor camere, pentru răcirea imediată a mâncării gătite de la circa 90 de grade, cât are când se termină de preparat, la sub 4 grade Celsius în doar 4 ore, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.- se arată în materialul respectiv.

Eurest Dacia

Foto credit: Universul Argeșean

Evident, între aceste deziderate și noul tip de preparat cu larve s-a produs o discrepanță majoră între timp.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ProTV: Dacia ar putea păstra doar 700 de angajați din cei 13.000

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: