Apostoliceanu și Bănică – negociatori preferați pentru achizițiile de imobile ale Primăriei Pitești

de | 31.05.2022 19:25 | Știri, Administrație, Pitești

Pe lista de achiziții a Primăriei Pitești, în viitorul apropiat, sunt un teren din cartierul Tudor Vladimirescu (necesar pentru amenajarea unei parcări aferente blocurilor de locuințe P10 -11 și P12) și fostul sediu al PDL (Casa „Nae Dumitrescuˮ) din centrul municipiului. Săptămâna trecută s-au votat comisiile de negociere pentru aceste obiective, iar consilierii au propus ca din acestea să facă parte aceiași colegi ca și la negocierile anterioare, respectiv Sorin Apostoliceanu de la PNL și Radu Bănică de la PSD, fost șef la Cadastru. Alături de aceștia au mai fost propuși și votați Florin Plecanciuc (USR) pentru terenul din Tudor și Tiberiu Irimia (PNL), pentru casa monument istoric.

Sorin Apostoliceanu și Radu Bănică au mai fost colegi și în comisia de negociere înființată pentru achiziția a 64 mp necesari pentru realizarea sensului giratoriu de la intrarea în localitatea Bradu. Suma inițială a fost de 15.600 euro, însă – în urma negocierii purtate cu proprietarii de către Sorin Apostoliceanu și Radu Bănică, dar și de colegul lor de CL, Virgil Chivu – s-a reușit diminuarea prețului de vânzare cu 2.600 euro. Astfel, s-a ajuns să se bată palma pentru 13.000 euro, iar acest succes le-a adus probabil consilierilor două nominalizări noi în comisiile de negociere pentru bunuri imobile, propuneri concretizate și în votul colegilor.

Fostul sediu PDL – evaluat la peste 1.022.000 euro

Clădirea-monument istoric din zona zero a Piteștiului, care a găzduit organizația județeană a PD – PDL, a fost supusă evaluării în mai, după ce municipalitatea și-a exprimat dreptul de preempțiune. Deși atât interiorul, cât și exteriorul sunt vizibil degradate și au nevoie de lucrări de reabilitare, evaluatorul acreditat Anevar a stabilit că prețul clădirii cu subsol, parter și un etaj, plus cei 1605 mp se ridică la 1.022.101 euro. După cum ne-a declarat viceprimarul Gelu Tofan, Primăria Pitești are prevăzuți 5 milioane lei pentru achiziția unui teren de pe str. Depozitelor, pe care îi poate folosi pentru casa de patrimoniu, dar și-a exprimat și speranța că prețul va putea fi redus, prin negociere, ca să se încadreze.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Metabet se relochează pentru a face loc viitorului mall din Tudor Vladimirescu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | PNL | Primăria Pitești | Sorin Apostoliceanu | Tiberiu Irimia | Tudor Vladimirescu

Ultimele articole