Dacia Spring – disponibilă într-o nouă versiune: Extreme!

de | 16.01.2023 11:18 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Județean

Primul automobil electric produs de constructorul autohton, Dacia Spring, vine într-o nouă versiune, intitulată Extreme, care aduce cu sine și o motorizare la fel de nouă „Electric 65”.

După cum anunță departamentul de comunicare al Dacia, Spring Extreme inaugurează o nouă culoare de caroserie, Slate Blue, și o serie de elemente de design exclusive:

»La exterior: *Carcasele oglinzilor retrovizoare sunt vopsite în culoarea Copper Brown. Aceeași nuanță se regăsește și pe barele de pavilion, pe ornamentele de sub blocurile optice, pe capacele roților și pe logotipul Dacia de pe hayon. *Ușile din față sunt decorate cu un stripping care amintește de elementul distinctiv al modelului Duster amplasat între uși și aripile din față.

» La interior: *Un ornament specific pentru pragurile ușilor. *Covorașe de cauciuc cu ornament specific pentru locurile din față. *Conturul aeratoarelor și cel al planșei de bord sunt de culoare Copper Brown. *Materialul care îmbracă scaunele dispune de cusături aparente de culoare Copper Brown, în timp ce sigla Dacia Link este imprimată pe spătarul scaunelor din față.

Versiunea Extreme înlocuiește în gama Spring nivelul de echipare Expression. Abordând un registru outdoor, acest nivel de echipare va fi disponibil în viitor pe alte patru modele ale mărcii, respectiv Spring, Sandero, Duster și Jogger.

Motor mai puternic

Versiunea Extreme are un motor nou, ELECTRIC 65 (65 CP/48kW), care este disponibil doar pe acest nivel de echipare. Acest tip de motorizare este asociată cu un nou reductor specific, oferind accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă.

Echipat cu acest motor ELECTRIC 65, Spring Extreme dispune de o autonomie de 220 km în ciclu WLTP Mixt (și 305 km în ciclu WLTP City), informează producătorul.

Motorul ELECTRIC 45 (45 CP/33kW) va fi în continuare disponibil pe nivelul de echipare Essential.

dacia spring 2 - Dacia Spring - disponibilă într-o nouă versiune: Extreme! dacia spring interior - Dacia Spring - disponibilă într-o nouă versiune: Extreme!

SPRING – o adevărată poveste de succes

Spring s-a lansat în primăvara anului 2021 și a avut peste 100.000 de comenzi, trei sferturi fiind ale clienților particulari. Conform datelor, un utilizator de Dacia Spring realizează trasee cotidiene ce au în medie 31km, iar viteza medie de deplasare este de 26 km/h. În 75% din cazuri, Spring este alimentat la domiciliul posesorului, durata medie de încărcare fiind de 3h30min.

„În mai puțin de 2 ani, clienții au făcut din Spring unul dintre liderii pieței de vehicule electrice cu peste 100.000 de comenzi înregistrate de la lansare. În 2022, Spring a devenit cel mai vândut vehicul electric către persoanele fizice din Franța și ar urma să se claseze pe podiumul european al vânzărilor către aceeași categorie de clienți.

Achiziționat cel mai adesea ca al doilea vehicul al unei familii, Spring se impune ca mijlocul de transport principal din timpul săptămânii pentru 90% dintre clienții care l-au ales. Îndrăzneț și vizionar, Spring este perfect adaptat nevoilor de mobilitate ale clienților săi.”, a declarat Xavier Martinet, SVP Marketing, Vânzări și Operațiuni.

În România, comenzile pentru Spring Extreme s-au deschis pe 16 ianuarie 2023 la agenții autorizați Dacia din România. Prețul noii versiuni este de 22.450 €, la care se pot adăuga opționale în valoare totală de 1.100 euro, iar primele livrări vor avea loc înainte de jumătatea anului.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole