De anul viitor. Comercianții vor plăti mai mult pe mp

de | 08.05.2023 09:55 | Economic, Pitești, Știri

Anul 2024 vine cu majorări de taxe în Pitești. Comercianții care vor dori să vină la manifestările tradiționale organizate de administrația locală din Pitești pentru a-și vinde produsele vor scoate din buzunar mai mulți bani.

Potrivit HCL privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul viitor se majorează costurile pentru comercianții care vor dori să-și vândă produsele la manifestările tradiționale organizate de administrația locală. Astfel, pentru anul 2024, taxa pentru activitățile de comerț practicate în ”Orășelul Copiilor: pentru comercializarea de produse alimentare și nealimentare costurile au fost stabilite la 3 lei/mp/zi (pe când în anul 2023 este stabilit la 2 lei/mp/zi); iar pentru activități recreative și distractive – 2 lei/2mp/zi (față de 1 leu/2mp/zi în 2023).

Referitor la taxele pentru utilizarea locurilor publice pentru desfășurarea de activități comerciale cu ocazia ”Toamnei Piteștene”, pe 2024 sunt:

  • Pentru producători persoane fizice și juridice care au domiciliul/sediul social în municipiul Pitești, orașul Ștefănești și comunele Albota, Băbana, Bascov, Budeasa, Mărăcineni, Micești și Moșoaia – 5 lei/mp/zi (pe când în 2023 este de 3 lei/mp/zi).
  • Pentru producătorii persoanele fizice și juridice care au domiciliul/sediul social în alte localități, precum și pentru expozanții cu vânzare de produse de artizanat și terase de alimentație publică – 10 lei/mp/zi (pe când în 2023 este prevăzută un cost de 5 lei/mp/zi).

În ceea ce privește taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru desfășurarea de activități comerciale/servicii cu ocazia manifestărilor prilejuite de ”Zilele Municipiului Pitești” în 2024 – 40 lei/mp/zi (în anul 2023, este 25 lei/mp/zi). Taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru desfășurarea de activități comerciale cu ocazia târgului ”Mărțișor” pentru anul 2024 – 10 lei/mp/zi (pe când în 2023 taxa a fost de 6 lei/mp/zi).

Foto descriptiv. Sursă foto: turismsighisoara.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/la-pitesti-se-majoreaza-taxa-platesti-mai-mult-daca-divortezi-83550/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești