anchetaonline.ro

De la 1 ianuarie se schimbă talonul de pensie!

de | 06.12.2022 09:51 | Știri

Potrivit anunțului venit direct de la Minister, care vizează un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, valoarea punctului de pensie urmează să se majoreze de la data de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de la 1.586.

Din anul 2023, românii cu pensii şi venituri mici vor beneficia vouchere pentru alimente, iar Ministerul Muncii a anunțat că de la 1 ianuarie se schimbă talonul de pensie.

Mai mult de atât, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi de anul viitor, românilor în nevoie, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 1.400 de lei.

Bugetul provine din fonduri europene.

Astfel, ministrul Muncii Marius Budăi a informat că ajutoarele pentru pensionari vor fi trecute pe noile taloane de pensie, în timp ce sprijinul pentru facturi vine sub formă de vouchere.

Sumele vor fi înscrise separat pe cuponul de pensie, astfel încât seniorii României să regăsească aceste sume acolo și să le fie simplu de identifica”, a precizat Marius Budăi.

 

Foto descriptiv.

Foto Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Maximele de astăzi, 6 decembrie, între 1°C şi 11°C !

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: