Definitivat 2023. Profesorii susțin mâine proba scrisă!

de | 18.07.2023 09:12 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Mâine, 19 iulie, are loc proba scrisă de la Definitivat 2023, potrivit calendarului oficial. Profesorii au acces în sala de examen în intervalul orar 7.30-8.00, conform procedurii Ministerului Educației. Examenul începe la ora 9, iar durata de rezolvare este de 4 ore. La nivelul Argeșului este un singur centru de examen, la Liceul Tehnologic ”Dacia” Pitești.

Accesul candidaților în centrul de examen după ora 8.00 NU este permis! Proba scrisă se desfăşoară începând cu ora 9,00, iar durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Candidaţii nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale/mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate. Acestea vor fi depuse şi sigilate în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen. La nivelul Argeșului s-au înscris 209 candidați, dintre care s-au retras 19, ceea ce înseamnă că pentru examenul de mâine rămân 190 de candidați.

Rezultatele finale, pe 26 iulie

Candidaţii care introduc în sala de examen materiale nepermise, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistaţi, sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă. Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră, iar desenele/graficele se execută cu creion negru. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele, cu o linie oblică. Candidaţii care, în timpul desfăşurării probei scrise, sunt surprinşi copiind, primind sau transmiţând soluţii cu privire la subiecte sunt eliminaţi din examen. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă pierd dreptul de înscriere la examen în sesiunea imediat următoare, iar sesiunea în care au fost eliminați din examen este luată în considerare între cele 3 sesiuni fără taxă prevăzute de lege. Candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Rezultatele examenului se afişează la sediul și pe site-ul unității de învățământ în care s-a desfășurat proba scrisă, la data de 25 iulie. Contestațiile se înregistrează la centrul de examen în zilele de 25 iulie 2023 până la ora 20.00 și 26 iulie 2023 până la ora 12.00.

Foto descriptiv. Sursă foto: obiectivdesuceava.ro

Citioți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Termen limită. Poșta Română a dat startul primului program de internship plătit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei