Dacă depășiți limita puteți pierde indemnizația. Important pentru cei aflați în concediu de creștere

de | 24.09.2023 16:25 | Național, Economic

Important pentru cei care sunt sau urmează să intre în concediul de creștere a copilului (CCC). Astfel, potrivit celor de la avocatnet.ro, veniturile nete anuale ce pot fi obținute de cei aflați în CCC și care nu afectează dreptul la indemnizația aferentă sunt mai mari, în 2023.

Astfel, în OUG nr. 164/2022 se prevede că cei aflați în CCC pot obține venituri nete anuale de până la de opt ori indemnizația minimă. După apariția normelor de aplicare ale ordonanței a intrat în vigoare și noua limită de venituri. În consecință, valoarea indemnizației lunare nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea ISR. Odată cu creșterea ISR, pragul minim al indemnizației este de 1.495 de lei, mai arată cei de la avocatnet.roAstfel, potrivit sursei citate, pragul maxim de venituri ce pot fi obținute în paralel cu indemnizația de CCC, fără a pierde dreptul la ea este de 11.960 de lei.

Foto descriptiv. Sursa foto: infofinanciar.ro.

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești bune pentru pensionarii cu venituri reduse!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole