Se deschide la 10:00. Muzeul Golești – o alternativă de petrecere a timpului liber pentru copii și adulți

de | 06.05.2024 09:35 | Importante, Județean, Lifestyle

Și astăzi majoritatea românilor se pot bucura bucură de încă o zi liberă. Iar pentru argeșenii care nu sunt la mare, la munte sau în vacanță prin alte zone, vă anunțăm că dacă vreți să petreceți o zi însorită și relaxantă departe de aglomerație, Muzeul Golești poate fi o destinație tocmai bună.

Este bine de știut că astăzi programul începe la 10:00 și se termină la 18:00. Ultima intrare este programată la ora 17:30. Biletul de intrare este de 7 lei pentru copil, iar 15 lei pentru adult. 

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti. 

Situat la aproximativ 10 km de Pitești, pe DN 7, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești este un spațiu istoric unic în România, unde vizitatorii pot explora atât o curte boierească, dar și un sat tradițional complet, cu gospodării, biserică, școală, primărie și han. În centrul unei curți boierești, pline de verdeață, se află conacul construit în 1640. Aici afli cum trăiau boierii Golești în secolul al XIX-lea și care au fost marile evenimente istorice legate de acest loc și de această familie boierească, precum Revoluțiile de la 1821 și 1848, Unirea Principatelor Române, aducerea lui Carol I ca domnitor. Tronul celor patru regi ai României se află expus în conac. Dincolo de zidurile de apărare ale conacului, te plimbi într-un sat tradițional, ale cărui gospodării reprezintă toate zonele etnografice importante ale României. Pe lângă expozițiile istorice și etnografice, există un parc cu arbori seculari, un loc de joacă și un manej pentru echitație cu cai și ponei, care oferă o diversitate de activități pentru toate vârstele.

Tiroliană, popicărie ori echitație cu cai și ponei

Între parcul conacului și muzeul în aer liber, ca un vechi han de răscruce, între lumea boierilor și cea a țăranilor, terasa își așteaptă oaspeții. Vizitatorii muzeului se pot opri din periplul lor pentru a savura delicioasele gogoși, răcoritoarele sucuri naturale, înghețată, cafea și alte delicatese. Alături de terasă se află locul de joacă, tiroliana și plimbările cu poneii. Al doilea loc de joacă se află în muzeul în aer liber, lângă popicărie. Tiroliana din parcul Goleștilor îi așteaptă pe copiii curajoși și cu spirit de aventură. Are o lungime de 60 de metri și suportă o greutate maximă de 50 de kg. Muzeul asigură echipamentul de protecție complet: cască, ham, carabină.

La Muzeul Golești, echitația cu cai și ponei se desfășoară în parcul hipic sau în parcul conacului.

Un punct de atracție al Secției Aer Liber din muzeu îl constituie popicăria. Situată în imediata apropiere a hanului de răscruce și a locului de joacă, popicăria este destinată atât copiilor, cât și adulților. Popicele, bilele și întreaga construcție sunt din lemn. Nu se percepe nicio taxă de acces și utilizare.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salvamont România: 17 persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Drumul Național 7 | Muzeul Golești | Pitești | Salvamont

Ultimele articole