Unitatea de top a învățământului argeșean, Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” s-a remarcat, an de an, prin rezultatele excelente obținute de elevii săi la olimpiade și la examenele naționale. O instituție etalon, cu un corp profesoral dedicat, ce pune accent atât pe cunoașterea științifică, cât și pe dezvoltarea socio-emoțională a elevilor săi, Colegiul Național ”I. C. Brătianu” s-a dovedit a fi o pepinieră a elitelor. Instituția este una de tradiție, cu o istorie de 157 de ani, devenind un brand al Argeșului.
OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ
În anul școlar 2023 – 2024, Colegiul Național „ION C. BRĂTIANU” din Pitești va avea 10 clase de a IX-a, cu un efectiv de 26 de locuri pentru fiecare clasă. Dintre acestea, 7 sunt la profilul real și 3 la profilul umanist.
Distribuția claselor pe profiluri și specializări este următoarea:
- 1 clasă matematică-informatică bilingv engleză
- 2 clase matematică-informatică intensiv informatică
- 2 clase matematică-informatică
- 2 clase științele naturii
- 1 clasă filologie bilingv engleză
- 1 clasă filologie
- 1 clasă științe sociale
Profesorii Colegiului ”Ion C. Brătianu” au acceptat provocarea de a le oferi viitorilor elevi argumentele pentru a alege să intre în marea familie a prestigioasei unități de învățământ.
De ce să alegi MATEMATICĂ?
Datorită dedicării și dragostei dascălilor pentru această disciplină, generațiile de elevi care au absolvit an de an cursurile liceului, au trecut de la sintagma ,,Matematica este grea !” la ,,Matematica este frumoasă !” și astfel, pregătirea permanentă nu a fost un avatar, ci o continuă descoperire a frumuseții matematicii.
Matematica la Brătianu înseamnă cei mai buni profesori, cei mai buni elevi, înseamnă performanță, muncă și satisfacții. Ești într-o competiție permanentă, în primul rând cu tine însuți, în care obligatoriu trebuie sa țintești podiumul.
Încercați și vă veți convinge ! Veniți la Brătianu și faceți matematică pentru minte, suflet si viață !”
Sorin Ulmeanu
De ce INFORMATICĂ?
Nucleul activităţii catedrei de informatică este clădit pe eficienţa orelor predate la discipline desprinse din domeniul IT și desfăşoară numeroase alte activităţi, independent sau în strânsă legătură cu celelalte catedre. Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional, iar elevii colegiului Brătianu sunt foarte atrași de acestă modalitate de a obține noi competențe.
Reuşitele catedrei de informatică sunt rezultatul împletirii dintre dăruirea profesorilor şi interesul, seriozitatea şi capacitatea elevilor acestui colegiu. O legătură care va dăinui cât timp Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” va avea porţi deschise pentru minţi luminate şi avide de cunoaştere !
Responsabil curriculum, prof. Marin Cristea
De ce să alegi ȘTIINȚELE NATURII?
Un profil de științele naturii pregătește elevul pentru o gamă largă de cariere în domeniul științelor, precum medicina, biologia, chimia, ingineria, astronomia și multe altele. Elevii pot învăța prin intermediul experiențelor directe și a activităților prectice din laborator, pot observa fenomenele și principiile științifice în acțiune, dezvoltându-și abilitățile practice. Învață să lucreze împreună, să își exprime ideile și să comunice rezultatele cercetărilor lor. Aceste abilități de comunicare și colaborare sunt esențiale într-o lume din ce în ce mai interconectată și în multe cariere profesionale.
Profesor biologie, Cristina ATANASESCU
De ce „Filo” la „Brăti”? sau „ALTFEL” stă în puterea noastră!
Pentru că nu suntem toți la fel (Slavă Cerului!), pentru că suntem unici, chiar în magistralele diferențe dintre noi!
Pentru că „la început a fost Cuvântul”, iar brătienii se încăpățânează „să nu uite” valoarea cuvântului originar, în ciuda tuturor „invitațiilor” poleito-fake-uite.
Pentru că „Filo”de la „Brăti” nu te învață doar despre dragostea de cuvânt, ci te ajută să înțelegi ceea ce este „dincolo de cuvânt”, să înțelegi că paradigma „cuvânt-tăcere” are „chimia” ei, așa cum matematica are „poezia” ei.
Pentru că „Filo”de la „Brăti” își propune să dărâme zidul programei limitative, al șabloanelor delirante, al frustrărilor target-uite de un Bacalaureat care, post factum, va fi sărbătorit cu un grătar al cărui foc va fi fost ațâțat chiar cu eseurile de la română, în cele mai delicioase imprecații….
Pentru că „Filo” de la „Brăti” te vrea „open-minded”, te vrea suflet neschilodit, te vrea empatic, „necomercial”, echilibrat în toleranță, curajos în a opina pertinent, încrezător în argumentul care aduce victoria și nicidecum în fatidicul „Așa a fost să fie!”.
Pentru că „Filo” de la „Brăti” îți vorbește despre contemplație ca formă superioară de cogniție, îți demonstrează importanța inteligenței emoționale, îți amintește de miturile originare și Logosul patern.
Pentru că „Filo” de la „Brăti” este o pledoarie pentru „ „ALTFEL” stă în puterea noastră! ”.
Proesor Alina Manea
De ce să alegi BILINGV ENGLEZĂ?
Cele 2 clase bilingv engleză oferă oportunitatea excepțională a unui număr de 6 ore de limba engleză pe săptămână, în grupe de 12-16 elevi. Se lucrează în condiții excelente, beneficiind de tehnologia necesară dezvoltării abilităților într-o limbă modernă: vorbire, citire, audiție, scriere. Elevii acestor clase au un orizont de cunoștințe mult mai mare decât al elevilor care studiaza în clase de 30 de elevi și doar 2 ore saptămânal, fapt ce îi ajută să-și aleagă mai bine cariera potrivită și să avanseze mai rapid pe scară ierarhică.
Codruța Gabriela Mihail, responsabil grup lucru limba engleză, Colegiul Național “Ion C. Brătianu”
De ce ȘTIINȚE SOCIALE?
Profilul științe sociale al Colegiului Național “Ion C. Brătianu” asigură elevilor succesul social și profesional de mai târziu, dezvoltând nu doar gândirea critică a lor, ci și inteligența emoțională. Catedra de socio-umane propune în fiecare an elevilor discipline opționale interesante, atractive, utile. Când spui “științe sociale de top integrate și reflectate social și profesional, spui Brătianu”.
Profesor Alina Turcescu
SPORTUL este despre echipă!
Catedra de educație fizică și sport pledează pentru promovarea şi practicarea sportului, contribuţia acestuia la dezvoltarea sănătoasă a individului fiind mai mult decât evidentă.
Activităţile extraşcolare ale catedrei de educaţie fizică şi sport sunt unele de succes, cultivându-le elevilor responsabilitatea, satisfacţia lucrului realizat cu efort şi nu în ultimul rând gustul estetic prin activităţi artistice.
Profesor Mirela PETRESCU
Colegiul National “Ion C. Bratianu”
Adresă: Str. Armand Călinescu, nr. 14, Pitești
Site: colegiulbratianu.ro