Reținuți de polițiști după ce au agresat un bărbat în fața unui magazin din Curtea de Argeș

de | 02.07.2023 20:05 | Știri, Curtea de Argeș, Eveniment, Județean

  • Reținuți de polițiști!

Doi argeșeni de 56, respectiv 29 de ani au fost reținuți de oamenii legii după ce au agresat un bărbat  în fața unui magazin din Curtea de Argeș.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice și au reținut doi bărbați, de 56, respectiv 29 de ani, ambii din Curtea de Argeș.

 

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 01 iulie a.c., în jurul orei 13:00, în timp ce se aflau în fața unui magazin din municipiul Curtea de Argeș, cei doi ar fi agresat fizic un bărbat de 45 de ani, din Mușătești, în urma unui conflict”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș. 

Cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Cuirtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ulterior, după administrarea probatoriului, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Cuirtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Reamintim faptul că începând cu luna mai a acestui an, pedepsele pentru infracțiunile cu violență s-au înăsprit, Parlamentul  aprobând noi modificări la Codul Penal.

Astfel că simpla participare la o încăierare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Totodată, protestatarii violenți riscă până la trei ani de închisoare.

Legea spune de asemenea că fapta persoanei care, în public, prin violente comise împotriva persoanelor sau bunurilor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

În cazul în care o persoană care are asupra sa o armă de foc, un obiect, un dispozitiv, o substanță sau un animal ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea celorlalți-  riscă o pedepsă majorată cu o treime.

 

Foto: Ziua de Cluj

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș – Nicu „nebunu” l-a omorât pe nea Ion

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole