Dezvăluiri din dosarul primarului de la Călinești! A sărutat-o și a mângâiat-o în zone intime pe tânăra angajată

de | 11.07.2022 13:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

Noi detalii ies la iveală în cazul primarului de la Călinești, acuzat de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Potrivit rechizitoriului, Mihai Georgescu a angajat-o pe fata care i-a căzut victimă, cea care îi este și nepoată, pe perioadă determinată în funcţia de agent de pază, la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

De atunci și până în luna iunie 2022, atunci când tânăra și-a dat demisia, Mihai Georgescu a presat-o, în mod repetat, să întrețină relații sexuale cu el. Mai mult, primarul a mângâiat-o pe sâni și în zonele intime, luând-o în brațe și sărutând-o pe buze, așa cum se arată în rechizitoriu. Toate aceste fapte ar fi avut loc în sediul Primăriei Călinești, chiar în biroului acestuia.

Înregistrările pe care fata le-a făcut cu telefonul, au fost realizate în zilele de 6 decembrie 2021 și 24 mai 2022, în timp ce se afla în biroul primarului. Ca și în alte dăți, Mihai Georgescu a pretins favoruri sexuale de la tânăra de 20 de ani, mai mică cu 7 ani decât fiica sa. Pe înregistrare se aude cum Georgescu o sărută de mai multe ori pe fată, însă aceasta refuză categoric:

Nu, nu, nu! Staţi aşa! Ă, pe mine dacă m-aţi angajat pentru asta, eu mai bine îmi bag demisia.

Răspunsul inculpatului este: Nu te-am angajat pentru asta. Vreau să te ajut să iei BAC-ul, să te promovez, să-ţi iei altceva. (…) E, mai analizează tu aşa că va fi bine. Ce crezi tu că realizezi în viaţă, dacă…cum să ajungi să culegi. Fă-o şi tu să fie…gândeşte-te şi la cariera ta. (…) Şi nu te stresez. O dată nu ştiu când”, se specifică în rechizitoriu.

Georgescu: „Fac pentru că am făcut pentru foarte multe. Pot să fac şi pentru tine”

În altă înregistrare, cea realizată în luna mai, primarul Mihai Georgescu recunoaște că ar fi procedat în acest fel și în trecut, cu alte femei, „ajutându-le” în carieră:

Fiecare îşi găseşte pe cineva. Tu trebuie să te gândeşti ce vrei. „Mă, vreau să-mi fie bine? Bun, mă culc cu unu, da’…doar de dragu’ de a mă culca sau mai am şi alte…să-mi fac şi eu o carieră, să-mi fac un viitor?!” Nu vreau să fii stresată, eu nu am stresat pe nimeni şi nu. (…)
Eu îţi spun că vreau să îmi fac să îmi fie bine şi mie, şi vreau să îţi fac să-ţi fie bine şi pentru tine. Şi cu siguranţă fac pentru că am făcut pentru foarte multe. Pot să fac şi pentru tine. Tu ştii mai bine ce vrei de la viaţă. Eu am considerat că e bine să vorbim”, se arată în rechizitoriu.

După ultima întâlnire pe care au avut, la sediul Primăriei Călinești, fata nu s-a mai văzut cu primarul, luându-și concediu medical, iar pe data de 9 iunie a demisionat.

De asemenea, în rechizitoriu se arată că tânăra era angajată în Cabinetul primarului, iar modalitatea în care cabinetul este format ține de voința primarului.

Este de precizat că funcţia de angajat în cadrul Cabinetului primarului, promisă de inculpat persoanei vătămate dacă aceasta întreţinea raporturi sexuale cu inculpatul, există, fiind prevăzută la art. 158 din O.U.G. privind Codul administrativ: Primarii şi viceprimarii comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti pot înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, respectiv al viceprimarului, în condiţiile prevăzute de partea a VI-a titlul III capitolul II.
Modalitatea de numire a personalului în cadrul cabinetului primarului ţine de voinţa exclusivă a primarului. Astfel, la art. 548 alin. 1 din acelaşi act normativ se stipulează: Personalul din cadrul cabinetului, respectiv cancelariei este numit sau eliberat din funcţie doar pe baza propunerii persoanelor prevăzute la art. 544 alin. 1 (n.n. primar)”, se mai arată în rechizitoriu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ginerele primarului Poșircă, ofițer de Poliție Economică – încătușat pentru luare și dare de mită!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Mihai Georgescu