Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar. Decizia Tribunalului Constanța este definitivă

de | 10.08.2023 08:45 | Știri, Eveniment, Național

Răsturnare de situație în cazul lui Dan Diaconescu. Miercuri, Tribunalul Constanța a admis contestația procurorilor la hotărârea prin care Judecătoria Constanţa ridicase, cu o zi în urmă, controlul judiciar.

Decizia instanţei este definitivă.

Judecătoria Constanţa hotărâse marţi, ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul lui Dan Diaconescu, în dosarul în care fostul patron de televiziune a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituţiei infantile, dar hotărârea nu era definitivă. Procurorii au făcut contestație în acest caz, iar Tribunalul a admis-o.

Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii din data de 08.08.2023, pronunţată de Judecătoria Constanţa, în dosarul penal nr. 20152/212/2023/a2.

În baza art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) raportat la 205 din Codul de procedură penală, desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând, dispune: În temeiul art. 348 raportat la art. 207 alin. (4) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă în cauză faţă de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan (…), măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată cel târziu până la data de 07.10.2023”, a transmis Tribunalul Constanța, potrivit news.ro

Dan Diaconescu a fost plasat sub control judiciar în luna aprilie pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a două infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată și, respectiv, două infracțiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

În urmă cu o săptămână, procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, infracțiunile de care este acuzat Dan Diaconescu au fost comise în  anii 2020 și 2021.

Acesta ar fi întreținut relații sexuale cu două minore, care făceau parte dintr-o rețea de prostituție. La momentul respectiv, fetele aveau 15 ani fiecare.

foto descriptiv hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dan Diaconescu, trimis în judecată! Ce acuzații i se aduc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Dan Diaconescu

Ultimele articole