Diana Lupaș: Avem nevoie de implicarea tinerilor în viața socială a comunității prin toate mijloacele

de | 30.01.2023 12:45 | Lifestyle

Diana Lupaș

Avem nevoie de implicarea tinerilor în viața socială a comunității prin toate mijloacele

Și-a pus toată energia și dedicarea în slujba uneia dintre instituțiile care gestionează fondurile europene, generând dezvoltarea mediului rural autohton. Din 2017, Diana Lupaș coordonează activitatea Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș, timp în care s-a dovedit un manager serios, pentru care primează performanța și echipa. În paralel, Diana Lupaș este implicată și în administrația publică argeșeană, prin prisma funcției de consilier județean din partea PSD.

Recent a devenit mamă, iar această împlinire din plan personal îi aduce cele mai mari bucurii.

Pentru mine, 2022 a fost anul celor mai mari realizări. Tot ce îmi doresc este să fim sănătoși, dar anul acesta clar s-a schimbat ceva în felul meu de a gândi, nu doar legat de ceea ce vreau să fac, ci pentru faptul că privesc altfel totul în jurul meu, mai ales când știu că acasă mă așteaptă un suflețel de numai câteva luni. Pe de altă parte, nu simt nevoia de repaus sau de liniște. Sunt o persoană activă și nu voi sta prea mult timp departe de job. Îmi doresc, în continuare, să-mi folosesc timpul în mod util, să muncesc, să mă ocup foarte mult de familie și să-mi desfășor activitatea de consilier județean așa cum se cuvine, mergând pe teren cât mai des, pentru că avem nevoie de implicarea tinerilor în viața socială a comunității prin toate mijloacele. Nu am fost niciodată o persoană care stă pe margine și critică sau așteaptă minuni de la alții. Sunt de părere că, dacă fiecare dintre noi ar depune mai mult efort în locurile în care activăm, societatea ar merge într-o direcție mai bună.”, ne povestește Diana Lupaș.

Privește cu optimism către generațiile care se pregătesc să intre în domeniul său de activitate și crede că sunt mulți tineri valoroși.

Nu cred neapărat că este o criză de specialiști, ci mai degrabă că specialiștii nu mai acceptă salariile pe care le-ar fi acceptat în urma cu 2-3 ani. Dacă vom ajunge să avem salarii ca în țările dezvoltate din UE, cu siguranță găsim specialiști în orice domeniu. Țara noastră dispune de toate resursele, dar, în opinia mea, cea mai importantă resursă este reprezentată de oameni.

Dacă mă raportez strict la segmentul meu de activitate, pot să spun că examenele sunt extrem de riguroase, iar în sistemul nostru ajung doar oameni foarte bine pregătiți. Însă, odată ce au intrat în sistem, contează să rămână motivați și să-și dea interesul, iar aici intervine rolul managerilor care trebuie să aibă grijă și de emoțiile din cadrul echipei. Trebuie să simtă că aduc un plus activității, că au parte de înțelegere în anumite momente, că li se recunosc meritele sau că sunt apreciați.”, explică managerul OJFIR Argeș, Diana Lupaș.

Referitor la evoluția sa profesională, în top este activitatea de management public.

Sunt multe realizări de care pot spune că sunt mândră, însă cea mai mare cred că este cea legată de experiența AFIR și de faptul că am fost cel mai tânăr manager al unei instituții importante care gestionează fondurile europene atât de necesare dezvoltării mediului rural românesc, la nivelul județului Argeș. Anul acesta se vor împlini 6 ani de când sunt la conducerea instituției, 6 ani în care am demonstrat, prin rezultatele foarte bune pe care le-am obținut, că tinerețea a fost un atu, nu un dezavantaj. Experiența trebuie completată și cu alte abilități și calități precum energie, dinamică, motivație, capacitate de adaptare, pentru a avea rezultatele dorite.

Competența în administrație, ca în oricare alt domeniu, este un cumul de muncă, profesionalism și integritate. Sunt trei cuvinte simple, dar cu un conținut bogat atunci când discutăm despre performanță instituțională și lucrul în echipă.”, a mai adăugat Diana Lupaș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Raluca Margalina: Îmi place foarte mult să inovez și abia aștept să dezvolt gama de produse Mayore!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Diana Lupaș