Dragoș Șerban: De-a lungul anilor, am învățat că trebuie să câștigi și când pierzi!

de | 30.01.2023 13:00 | Știri, După subiect, Județean, Lifestyle

Directorul clubului sportiv Fotbal Club Argeș face parte dintr-o generație de manageri aplicați, pragmatici și bine organizați, cu obiective setate realist și cu abilități de coeziune și comunicare extrem de eficient utilizate.  Este un om de echipă și de construcție, dar consideră – în egală măsură – că asumarea responsabilităților și determinarea personală sunt extrem de importante atunci când preiei o poziție de lider. Este, în acest sens, exponentul unei generații aflate, permanent, în a găsi noi oportunități.

Nu își propune să analizeze, la nivel de detalii, ceea ce separă această generație și cea care a precedat-o, dar constată – din perspectiva poziției domniei-sale – o singură diferență evidentă, semnificativă, și anume  dinamismul mișcării sportive.

”Dacă  în vremurile trecute masa de selecție a sportivilor era foarte mare, deoarece copiii  «evadau» din monotonia vieții prin sport, acum ducem o luptă continuă pentru a-i atrage către acesta.”, arată directorul Fotbal Club Argeș.

Și, într-adevăr, încearcă să promoveze și să managerieze un domeniu pe cât de important pentru sănătatea fizică și psihică a noii generații, pe atât de părăsit de aceasta, sub imperiul tentanțiilor de alt gen și al dinamicii ultimilor ani. Nu ajută, explică Dragoș Șerban, nici mentalitățile care definesc generația ce vine din spate, axate pe rezultate-fulger, pe arderea de etape și depărtate de cultul muncii susținute, al ambiției constante și al anduranței.

”România a avut întotdeauna specialiști buni în domeniul sportiv, numai că – în ultimii ani – se investește tot mai puțin în dezvoltarea acestora. Și când vorbesc despre acest lucru, mă refer în special la dezvoltarea personală. Toată lumea vrea să sară peste etape și să ajungă cât mai rapid în poziții care să aducă venituri financiare  bune. Nu înțeleg că sportul este un domeniu care se schimbă continuu și care te pedepsește rapid dacă nu investești în tine. Noi am dat credit tinerilor, atât la baschet, cât și la volei, dar aceștia nu au apărut din neant. S-au dezvoltat în timp, iar când am decis că este timpul să facă pasul următor, nu ne-au înșelat așteptările, fiind solicitați și la loturile naționale.“, explică managerul Fotbal Club Argeș.

Domnia-sa și-a construit, de altfel, propria carieră cu perseverență, axat pe rezultate sustenabile și pe o mentalitate sănătoasă pe care își dorește să o armonizeze permanent cu echipa alături de care lucrează, astfel încă să rezulte mereu oportunități care merită valorificate. Scopul final: clubul să crească, să se dezvolte, să performeze.

Iubește FC Argeș cu pasiune, acesta fiind, detașat, după cum mărturisește, realizarea profesională cu care se mândrește cel mai tare: un proiect devenit certitudine!

”Să ai șansa să faci parte dintr-un asemenea club este o onoare și o mândrie. Un rol decisiv în realizarea acestui deziderat l-a avut actualul primar, domnul Cristian Gentea. Fără aportul dânsului, astăzi nu discutam din nou despre FC Argeș și despre aceste rezultate! De-a lungul anilor, am învățat că trebuie să câștigi și când pierzi!”

Cu această mentalitate, axată pe reușită, privește managerul Dragoș Șerban către anul 2023, un an pe care îl anticipează ca fiind dificil având în vedere contextul socio-economic actual.

ˮMarea provocare a acestui an va fi atragerea de noi parteneri financiari. Din punct de vedere sportiv, suntem într-o continuă luptă pentru a ne îmbunătăți loturile de jucători la baschet și volei astfel încât să ne putem îndeplini obiectivele stabilite la începutul sezonului și să construim, să dezvoltăm, totodată, grupele de juniori. Încercăm să încheiem parteneriate cu cluburile private pentru a ne mări aria de selecție și pentru a oferi continuitate în performanța celor mai talentați copii. Același lucru pot să-l afirm și despre secțiile de sporturi individuale, unde suntem într-o continuă căutare de viitori campioni.”, anunță directorul Clubului FC Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchteaonline.ro:

Diana Lupaș: Avem nevoie de implicarea tinerilor în viața socială a comunității prin toate mijloacele

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole