Tânăra directoare a Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș a confirmat, în ultimii șapte ani, că profesionalismul și tenacitatea sunt valori fundamentale atunci când o femeie își asumă o misiune de mare responsabilitate publică. Diana Lupaș și-a asumat o astfel de misiune gestionând administrarea unor fonduri și proiecte uriașe. A reușit alături de echipa sa să deservească interesele județului nostru cu eficiență și promptitudine, fiind la momentul preluării conducerii OJFIR cel mai tânăr director din țară, în cadrul instituției pe care o reprezintă.
Diana Lupaș este absolventă a Facultății de Drept, cu specializări postuniversitare la ASE București în managementul administrației și la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în Științe Penale. A dovedit seriozitate în toate proiectele asumate și a făcut pasul către sistemul instituțional în anul 2017, managementul la nivelul instituției în fruntea căreia se află fiind întotdeauna asociat cu eficiența, stabilitatea și viziunea către rezultate durabile. În paralel, și-a construit un drum frumos în politica social-democrată a județului și în administrația publică, la nivelul Consiliului Județean, dar și o familie care o împlinește sufletește și îi asigură resursele de energie de care are nevoie în fiecare zi și în fiecare proiect.
▼Femeile se confruntă cu numeroase provocări pentru a reuși să atingă poziții profesionale și sociale de lider sau specialist recunoscut. Care au fost acestea în cazul dumneavoastră?
-Cea mai mare provocare a fost legată de vârstă. În urmă cu 7 ani eram cel mai tânăr director din țară, în cadrul instituției pe care o reprezint. De multe ori este complicat să fii femeie, eventual și tânără și să fii primită cu brațele deschise. M-am lovit de aceste prejudecăți la început, însă, din fericire, nu din partea celor care contau. Pentru mine importante erau rezultatele, nu ce ziceau unii și alții pe la colțuri, iar asta se întâmplă și în continuare. Am avut toată susținerea colegilor, a superiorilor și cred că nu am dezamăgit și asta contează. Am fost curajoasă, perseverentă, am învățat și învăț în fiecare zi pentru că trebuie să ținem pasul permanent cu schimbările.
▼Considerați că egalitatea de gen în domeniul dumneavoastră de activitate a ajuns la deplină maturitate sau mai sunt pași de făcut pentru a atinge acest deziderat? Dacă da, care sunt acești pași?
-În domeniul meu de activitate, consider că egalitatea de gen este aproape de a ajunge la maturitate, întrucât, la momentul respectiv, sunt foarte multe femei în funcții de conducere, femei puternice și pregătite care iau zilnic decizii și măsuri importante în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene în România.
▼Care au fost cele mai mari avantaje generate de faptul că sunteți femeie?
-Cred că cele mai mari avantaje au fost generate de caracteristicile specifice femeilor, cum ar fi răbdarea, energia, intuiția, perseverența, organizarea sau puterea de muncă.
▼Ce ați face diferit în viața dumneavoastră profesională, dacă ați avea oportunitatea de a lua-o de la capăt?
-Pot să spun că mă regăsesc foarte bine în ceea ce fac, mă simt împlinită ca om și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit.
▼Femeile puternice sunt automotivate. Considerați acest enunț o realitate sau ați avut nevoie – de-a lungul experiențelor dumneavoastră – și de alte tipuri de suport pentru a putea reuși?
-Cu siguranță acest enunț este o realitate pentru că de aici pleacă totul. Doar datorită automotivării avem capacitatea de a lupta pentru ceea ce ne propunem și este abilitatea care conduce la inițiativă și acțiune. Bineînțeles, influențează și alte aspecte, însă motivarea de sine este principala forță care te determină să-ți atingi obiectivele.
▼Ce reprezentantă a sexului frumos admirați și de ce?
E greu să fac doar o nominalizare. Sunt multe femei pe care le admir, din toate domeniile de activitate, femei etalon mai ales pentru generația tânără. Admir femeile care reușesc în viață, îmbinând cariera cu viața personală.
Citiți și: