Din cantonament la spital! Alertă de toxiinfecție alimentară la o pensiune din Argeș

de | 20.02.2024 09:35 | Județean, Eveniment

Cantonament încheiat pe patul de spital!

A fost panică ieri, 19 februarie, la o pensiune din Argeș, după ce mai mulți elevi din București au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Potrivit antena3.ro, la pensiunea din Săticu de Sus sunt cazate 3 grupuri de câte 14 copii, care joacă fotbal și erau în cantonament.

După ce au mâncat prânzul la pensiunea din Rucăr, unii dintre ei au început să se simtă rău. Speriat, profesorul coordonator a sunat imediat la 112, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale.

14 copii erau într-un cantonament la o pensiune din Săticu de Sus, 10, cu forme uşoare, 4, cu forme medii. Toţi 14 au fost transportaţi la spitalul Câmpulung unde vor fi evaluaţi şi, ulterior, dacă se pune problema, vor fi transferaţi la altă unitate sanitară”, a spus Mihai Dragomirescu purtător de cuvânt, SAJ Argeș.

Mai multe ambulanţe și echipaje SMURD i-au preluat de la unitatea de cazare și i-au dus la spitalul din Câmpulung Muscel.

Starea pacienților este stabilă, în momentul ăsta se recoltează probe, copiii sunt puși la echilibrare hidro-electrolitică, au prezentat vărsături și scaune diareice, în majoritatea lor”.”, a transmis Alina Mihăilă Fecioru, medic pediatru Spitalul Municipal Câmpulung

În scurt timp, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au aflat de incident și ajuns la pensiune, pentru anchetă.

Foto: Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACAROM: Înmatriculările de autoturisme noi în UE au crescut în ianuarie cu 12.1%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: