anchetaonline.ro

Din ianuarie, românii ar putea plăti facturile în rate

de | 22.11.2022 12:05 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Noile modificări aduse la ordonanța de urgență privind energia electrică vor aduce beneficii pentru români.

Până la 1 ianuarie 2023, statul trebuie să stabilească detaliile noilor modificări, valabile pe o perioadă de cel puțin un an.

Una dintre cele mai importante modificări, se referă la posibilitatea plății în rate a facturilor la energie electrică, dacă firma de electricitate nu a emis facturile timp de trei luni.

De asemenea, instituțiile publice, spitalele și transportul public ar urma să aibă un preț la energie electrică de un leu.

Noile modificări prevăd ca familiile monoparentale să beneficieze de un preț redus la factură, pe kilowatt. Aceeași facilitate va fi valabilă și în cazul familiilor cu trei sau mai mulți copii care sunt într-o formă de învățământ.

Totodată, din ianuarie nu va mai exista raportarea la consumul de anul trecut în funcție de care se face plafonarea. Cetățenii vor fi nevoiți să citească indexul și să transmită codul în fiecare lună, factura urmând să fie calculată.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ULTIMĂ ORĂ! Pensiile vor crește cu 12,5%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: