Ce a discutat premierul Marcel Ciolacu cu Volodimir Zelenski. ”Am reiterat solicitarea noastră legitimă”

de | 10.10.2023 20:24 | Național, Administrație

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit, astăzi, la Palatul Victoria, pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Prim-ministrul a anunţat că i-a solicitat lui Volodimir Zelenski ca autorităţile ucrainene să recunoască, în cel mai scurt timp, inexistenţa aşa-numitei ”limbi moldoveneşti”, potrivit informării publicate de premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului, a anunţat, în ultima postare, că i-a mai transmis preşedintelui ucrainean că ţara noastră susţine aderarea la UE a Ucrainei şi Republicii Moldova, până la finalul acestui an.

”Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”.

România a acordat un sprijin multidimensional consistent vecinului nostru în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și suntem pregătiți să participăm activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state.

România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Drumul Expres Craiova-Pitești. Au fost depuse trei oferte pentru proiectarea nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu

Ultimele articole