Discuții importante pe tema pensiilor românilor care au muncit în Marea Britanie

de | 17.10.2023 09:49 | Național, Politic

1.106.280 de români au primit noul statut de rezidență în Marea Britanie în baza Acordului de Retragere din Uniunea Europeană, fiind cea mai numeroasă comunitate de străini cu acest statut. Despre întărirea colaborării pentru protejarea drepturilor lucrătorilor din ambele țări au discutat ieri în cadrul întâlnirii avute, Excelența Sa Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și Simona Bucura – Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Discuțiile au fost axate pe proiectele comune, în special pe transferul drepturilor de pensie ale românilor stabiliți în Regat care se întorc în România după retragerea din activitate, dar și ale pensionarilor din Marea Britanie care au contribuții în România, potrivit informării Ministerului Muncii. În acest moment, românii stabiliți în Marea_Britanie pot obține pensie de stat după minimum 10 ani de contribuții, cu respectarea principiului totalizării perioadelor de cotizare din toate statele UE în care aceștia au muncit legal și au plătit cotizații pentru pensie.

”Ne dorim să avem o comunicare mai bună cu cetățenii noștri din ambele țări astfel încât toți să știe care le sunt drepturile și obligațiile pe care le au chiar dinainte de a pleca. Apreciez enorm misiunea pe care ați avut-o în România și felul în care ați făcut ca vocea românilor să fie auzită în Marea Britanie”, a spus Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

”Suntem impresionați de căldura românilor”

”Corpul diplomatic de la București suntem impresionați de căldura românilor. Susținem parteneriatul nostru strategic și avem în continuare multe proiecte comune în domeniul muncii”, a spus Excelența Sa Andrew Noble, potrivit sursei citate.

Comunitatea de români este una dintre cele mai numeroase din Marea Britanie. 1.106.280 conaționali au primit noul statut de rezidență în Regat în baza Acordului de Retragere din Uniunea Europeană, fiind cea mai numeroasă comunitate de străini cu acest statut. Românii sunt, în general, bine integrați, iar majoritatea lucrează în sectoarele deficitare ale pieței muncii (medici, asistenți medicali, agricultură, construcții, agricultură, construcții îngrijirea persoanelor în vârstă).

Sursă foto: Facebopok Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonloine.ro:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Felicit conducerea și salariații Dacia”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii