anchetaonline.ro

Doar 369 din 165.000 de piteșteni au votat pentru proiectele de bugetare participativă!

de | 10.07.2022 22:25 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

  • După ce au țipat ani de zile că vor să decidă cum li se cheltuie banii,

 

400.000 lei au fost alocați pentru realizarea unui proiect propus și votat de către piteșteni. A fost prima dată când s-a practicat bugetarea participativă la nivelul administrației municipale, iar debutul a fost unul foarte timid. Doar 369 de piteșteni, din cei aproape 165.000 de locuitori (din care circa 144.000 de persoane adulte), au votat pentru unul din cele 5 proiecte propuse.

În perioada 14 martie – 15 aprilie, au fost înscrise 17 proiecte, din care doar 5 au fost validate pentru a intra în procedura de vot. Piteștenii și-au putut exprima opțiunea doar online, printr-un cont înregistrat pe platforma eportal.primariapitesti.ro. În intervalul de o lună alocat votării, doar 369 de piteșteni și-au arătat interesul pentru bugetarea participativă.

Proiectul care a adunat cele mai multe voturi, 111 adică, vizează amenajarea unui teren multifuncțional pentru fotbal/baschet/tenis, în spațiul viran de pe strada Cornel Chiriac, din cartierul Prundu, în spatele Școlii 7.

Pe următoarele locuri, conform votului exprimat, s-au situat:

»„Extindere, remodelare și dotare Parc Făget” – 74 de voturi;

» „Modernizare parc Prundu – Depou bl. B31” – 74 de voturi;

»„Parcări ilegale – OUT, spațiu verde și pomi – IN” – 59 de voturi;

»„Într-o mare de asfalt, o oază de verdeață” – 51 de voturi.

Proiectul câștigător va intra, în urma ședinței de Consiliu Local, pe lista de investiții a municipalității și apoi urmează să fie parcurse procedurile pentru a fi realizat.

M-am uitat și peste celelalte patru, iar două dintre ele nu mi s-au părut deloc scumpe și nici dificile, așa că poate facem o surpriză frumoasă celor care le-au propus!”, a anunțat primarul Cristian Gentea, dând astfel curaj piteștenilor să își facă vocea auzită.

Referitor la numărul mic de voturi, acesta nu s-a arătat deloc dezamăgit.

Este începutul! Important este că am demarat bugetarea participativă, că piteștenii au această posibilitate să vină cu propriile proiecte și, cu siguranță, la următoarea sesiune va fi mult mai mult interes. În toamnă, se va începe o nouă depunere de proiecte din partea piteștenilor și votul lor, pentru ca – la elaborarea bugetului pentru 2023 – să avem o imagine clară.”, ne-a declarat Cristian Gentea.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Prundu