anchetaonline.ro

Dobândă de 7,25%. Ministerul Finanţelor scoate la vânzare o nouă serie de titluri de stat Fidelis

de | 16.09.2023 12:44 | Național, Economic

Ministerul Finanţelor a anunțat că lansează luni a treia ediţie din 2023 a campaniei ”România are sânge de rocker” prin intermediul Programului de titluri de stat Fidelis, iar donatorii vor avea cea mai mare dobândă. Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7,25%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții.

Cea de-a treia ediţie a campaniei iniţiate de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, se derulează în perioada 18 septembrie – 3 octombrie.

”Alături de Răzvan Exarhu și Rock FM dăm startul unei noi etape din această campanie valoroasă” România are sânge de rocker, acum și de investitor”. Cele două tranșe de anul acesta ne-au arătat că nu suntem doar norocoși să avem investitori dedicați, ci și cu un suflet mare: 2.300 donatori investitori au investit peste 5 miliarde lei. Succesul ediției este cu adevărat valoros atunci când este însoțit de o grijă autentică pentru ceilalți. Această nouă tranșă oferă investitorilor randamente competitive, astfel încât să puteți să vă gestionați economiile cu încredere și să contribuiți la finanțarea proiectelor și inițiativelor noastre privind dezvoltarea economică. De asemenea, comisioanele sunt zero iar câștigurile rămân neimpozabile” , a transmis ministrul Marcel Boloș, potrivit comunicatului publicat de Ministerul de Finanțe.

Veniturile din dobânzi și din câștigurile de capital sunt neimpozabile

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7,25%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 01 ianuarie 2023.

În afară de tranșa specială, ediția FIDELIS care debutează pe 18 septembrie va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,25% și respectiv 7,10%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

”Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București”, mai arată cei de la mInisterul de Finanțe.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Sursă foto: mfinante.gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cresc șansele. Trageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Finanţelor