Documente necesare pentru căsătorie

de | 03.12.2022 08:59 | Știri, Lifestyle, Pitești

Ești hotărât să te căsătorești și nu știi de ce acte ai nevoie pentru întreaga procedură? Tocmai bine atunci pentru că ai aici o scurtă prezentare cu toate documentele necesare.

Astfel, potrivit informațiilor de pe site-ul municipalității Pitești declaraţia de căsătorie se face personal, de către viitorii soţi, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reşedinţă al unuia dintre soţi. Totodată, dacă cei doi viitori soţi sunt cetăţeni străini sau români, dar cu domiciliul în străinătate, declaraţia de căsătorie se poate face la primăria localităţii în care aceştia se află temporar, bineînțeles făcâd dovada aceasta cu permis de şedere sau act de identitate provizoriu.

Programarea datei, se face online

Programarea datei și a orei căsătoriei se face online. În termen de 10-14 zile, de la data depunerii declarației de căsătorie, dar fără depăşirea termenului de valabilitate ( de 14 zile) a certificatelor medicale privind starea sănătăţii se încheie căsătoria. E bine de reținut că acest termen de 14 zile se calculează cuprinzând atât ziua eliberării certificatelor, cât și ziua în care se oficiază căsătoria. Odată cu declaraţia de căsătorie viitorii soţi prezintă următoarele documente: actul de identitate, în original şi copie (trebuie să nu fie expirat atât la depunerea declaraţiei de căsătorie cât şi la încheierea căsătoriei); certificatul de naştere, în original şi copie; certificatul medical privind starea sănătăţii (sunt certificatele medicale prenupţiale, care au o valabilitate de 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu căsători); acte, în original şi în copie, din care să rezulte desfacerea sau încetarea căsătoriei anterioare, dacă este cazul (de exemplu: certificate de divorț, certificate de deces ale foștilor soți, etc.); acte de identitate, în copie, a doi martori (cetățeni români, să dețină acte de identitate valabile și să fie prezenți în momentul oficierii căsătoriei).

Informații suplimentare referitoare la cazuri speciale se pot obține de la sediul Serviciului de Stare Civilă Pitești sau sunând la numărul de telefon: 0348.430.804.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Divorțurile, în creștere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Stare Civilă Pitești

Ultimele articole