Doi procurori părăsesc DIICOT Argeş

de | 22.06.2022 18:30 | Administrație

După aproape trei ani în care au instrumentat dosare de crimă organizată, doi magistraţi au decis să renunţe la colaborarea cu DIICOT Piteşti. Este vorba despre Hortensia Livia Cioară şi Cătălin George Bărbuceanu, procurori delegaţi de la alte unităţi de parchet.

În şedinţa de luni, 6 iunie, Secţia pentru procurori din cadrul CSM a aprobat, cu unanimitate de voturi, solicitările celor doi magistraţi de încetare a activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Pitești. Astfel, începând cu data de 15 iulie, procurorul Hortensia Livia Cioară se întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unitatea de unde a venit la DIICOT în decembrie 2019, în vreme ce Cătălin George Bărbuceanu revine din 1 iulie în structurile Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, de unde a fost cooptat de DIICOT în ianuarie 2020.

procuror sandel botoghina

Săndel Boţoghină – delegat pentru 6 luni procuror-şef al DIICOT Piteşti

În aceeaşi şedinţă, CSM a  hotărât delegarea în funcția de șef al DIICOT Piteşti a procurorului Săndel Boţoghină, începând cu data de 12 iunie 2022, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Măsura a fost necesară deoarece mandatul de trei ani al lui Boţoghină în fruntea DIICOT Piteşti a expirat în urmă cu o săptămână.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

17 posturi scoase la concurs de instanţele din Argeş pentru promovarea magistraţilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CSM | DIICOT | Săndel Boţoghină

Ultimele articole