OMS donează României defibrilatoare, tărgi pentru transportul pacienților și echipamente de protecție

de | 10.03.2023 11:19 | Știri, Administrație, Național

Guvernul a anunțat astăzi că România va beneficia de o nouă donație a Organizației Mondiale a Sănătății constând în 106 defibrilatoare, 228 de kituri de echipamente individuale de protecție și 220 de tărgi pentru transportul pacienților.
”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În cadrul reuniunii, a fost aprobată Hotărârea CNSU care permite intrarea în stocurile naționale de urgență, prin grija DSU și IGSU, a mai multor echipamente sanitare necesare acordării asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat puse la dispoziția țării noastre de Organizația Mondială a Sănătății (WHO)”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul României.
Bunurile intră în proprietatea privată a statului și se dau în administrarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în vederea constituirii ca stoc de urgență medicală. Potrivit anexelor la Hotărârea CNSU este vorba de: 200 de bucăâi de tărgi transport pacienți necesare desfășurării în siguranță a procesului de asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat; 20 de tărgi transport pacienți; 106 bucăți defibrilator (Cardio-Aid 360B), mobil, semiautomat și 228 de bucăți de KIT echipament individual de protecție, nivel C, set individual, mărimea M, L și XL.

Foto descriptiv. Sursă foto: Recorder.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a decis. Plajele, scoase la licitație din martie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României

Ultimele articole