Dosarul 10 august: Viorica Dăncilă și Carmen Dan ar putea fi audiate

de | 11.08.2022 18:03 | Știri, După locație, Național

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a anunțat miercuri, că Viorica Dăncilă şi Carmen Dan ar putea fi audiate în Dosarul 10 august.

Potrivit procurorului, asupra acestora au fost formulate mai multe plângeri de către ONG-uri din România, care au susținut protestul din 10 august 2018.

Totodată, au fost vehiculate și alte nume ale unor conducători ai partidelor politice, însă nu au fost dezvăluite numele acestora.

Amintim că pe 10 august 2018 a fost organizat un protest în Piața Victoriei din Capitală, zeci de mii de români, mare parte fiind veniți din diaspora, au cerut demisia Guvernului Dăncilă.

Ulterior, lucrurile au degenerat, iar între forțele de ordine și protestatari au apărut conflicte, unele dintre ele transformându-se în violențe. Astfe, în noaptea respectivă, sute de protestatari au ajuns la Parchetul General, Poliţie sau Parchetul Militar al Tribunalului Bucureşti și au depus plângeri împotriva jandarmilor, acuzându-i de violență.

Foto Impact.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Viorica Dăncilă