Două contracte într-o zi şi 18 milioane în conturi pentru Terra Construct Land

de | 16.08.2023 07:30 | Știri, Din ediția tipărită, Economic

La începutul săptămânii trecute, primăriile a două comune argeşene au finalizat procedurile de licitaţie pentru două importante proiecte de infrastructură: pe de o parte, Primăria Ţiţeşti a atribuit contractul pentru investiţia „Sistem centralizat de canalizare etapa III în comuna Țitești, județul Argeș”, în valoare de 9.436.752,33 lei, pe de altă parte, administraţia locală a comunei Hârtieşti a semnat contractul pentru „Extindere sistem de canalizare menajeră în comuna Hârtiești, județul Argeș”, în valoare de 8.939.206,95 lei.

Interesant este că ambele contracte, semnate în aceeaşi zi, pe 7 august, au revenit aceleiaşi firme: Terra Construct Land SRL, care, deşi figurează cu sediul social în Bucureşti, în ultimii cinci ani a operat exclusiv în judeţul Argeş. Conform datelor de la Registrul Comerţului, compania este condusă de Mariana Chilibar, care este şi unic asociat.

În licitaţia de la Hârtieşti, asocierea condusă de  Terra Construct Land SRL a avut concurenţă serioasă din partea uneia dintre cele mai active firme de construcţii din judeţ la momentul actual, Building Construction MEA, controlată de Magda Alexandru, în vreme ce pentru contractul de la Ţiţeşti s-a duelat cu Acvafor Proiect, a lui Marius Şiţaru, o altă firmă pe val pe piaţa construcţiilor argeşene.

► 50 de contracte în 5 ani cu primării din Argeş

În ultimii ani, compania şi-a adunat în portofoliu aproximativ 50 de contracte, din care 38 pentru lucrări de mai mică anvergură, primite prin atribuire directă. În total, până săptămâna trecută, Terra Construct Land totalizase contracte în valoare de aproape 16 milioane lei (fără TVA) cu primăriile din Costeşti, Bradu, Băbana, Pietroşani, Moşoaia, Bălileşti, Ţiţeşti, Călineşti, Săpata, Albeştii de Muscel şi Regia de Drumuri, jumătate din sumă provenind din contractele atribuite fără licitaţie.

Înfiinţată în 2004, firma avea anul trecut o cifră de afaceri de 5 milioane lei, un profit net de peste 1 milion de lei şi 19 angajaţi. În ambele licitaţii a venit cu un asociat din Teleorman, Carina & Flori SRL. Contractele semnate săptămâna trecută sunt de departe cele mai mari adjudecate de Terra Construct Land până acum.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

G&M Road Building Engineering asfaltează 19 străzi din Arefu

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Acvafor Proiect | Building Construction MEA | Hârtieşti | Terra Construct Land | Țițești