Din noul an școlar. CN ”Alexandru Odobescu” își așteaptă bobocii cu două laboratoare dotate cu ochelari VR, roboți și imprimante 3D

de | 03.07.2024 10:25 | Știri

Ceea ce particularizează Colegiul Național ”Alexandru Odobescu”  în peisajul colegiilor și liceelor din județul Argeș este faptul că aici tradiționalul se întâlnește cu progresul.

De peste 104 ani, colegiul nostru s-a menținut în topul unităților școlare de prestigiu prin realizarea unei atmosfere educaționale de excepție bazată pe încredere, respect reciproc  și profesionalism. Astăzi, aceste atribute sunt completate de metode moderne de predare, de dotări de ultimă generație, de un mediu de lucru caracterizat prin transparență și valori asumate.

Sursă foto: ediția tiparita

Colegiul nostru dispune de un spațiu generos, folosit în mod eficient: 31 de săli de clasă cu videoproiectoare și acces permanent la internet, 5 laboratoare de informatică dotate cu aer condiționat  și 9 cabinete de limbi străine recent renovate și modernizate care asigură accesul elevilor la un proces educațional de calitate. De asemenea, colegiul dispune de 2 laboratoare de fizică, unul de biologie, unul de chimie și unul de științe în care procesul de predare- învățare se realizează cu ajutorul tablelor inteligente. Începând cu anul școlar 2024-2025, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, vom beneficia și de două laboratoare Smart dotate cu câte 32 de perechi de ochelari VR, roboți, imprimante 3D și  displayuri interactive Smart.  Fiind unul dintre beneficiarii proiectului ”Nucleu de bine”, de la S.N. Nuclearelectrica S.A. în valoare de 150000 de lei am  achiziționat 340 de seturi de pupitre ergonomice pentru creșterea confortului elevului.

Sursă foto: ediția tiparita

Biblioteca școlii a fost, de asemenea, reamenajată și  modernizată astfel încât să ofere, pe lângă documente și cărți utile nevoilor de studiu, un spațiu propice activităților de tip  comunicare  interactivă sau dezbatere.

Curtea interioară, reamenajată în stil campus, dispune de terenul multifuncțional din fața clădirii principale, de  mese  de tenis,  de terenuri pentru baschet și tenis de picior care asigură relaxarea activă a elevilor în timpul pauzelor. Pe aleile umbrite, precum și în apropierea spațiilor de alimentație  din curte există numeroase bănci unde elevii pot servi o gustare sau schimba impresii.

Mereu alături de noi  este  și Asociația de Părinți „Alexandru Odobescu” care contribuie  an de an la  îmbunătățirea condițiilor din școală, având, de asemenea, un rol major în organizarea „Balului Bobocilor”.

Sursă foto: ediția tiparita

Iată câteva dintre testimonialele care au ajuns la Consiliul Școlar al Elevilor din unitatea noastră:

”Pe parcursul claselor a 9-a și a 10-a, experiența mea liceală a fost minunată datorită unei atmosfere stimulative și a unui colectiv de colegi excepționali. Profesorii, cu o pasiune debordantă pentru materiile predate, au reușit să transforme fiecare oră într-o aventură intelectuală captivantă, stârnindu-ne curiozitatea și dorința de cunoaștere. Îndrumarea lor neprețuită și metodele lor inovative au fost esențiale în dezvoltarea noastră. Acești doi ani au fost fundamentali în dezvoltarea mea academică și personală, lăsându-mi amintiri de neuitat și lecții valoroase.”  ( S.M.- clasa a 10-a H)

”Odobescu a fost întotdeauna liceul la care voiam să merg după terminarea școlii generale, iar faptul că am intrat în clasa a IX-a a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat.

Aici am avut oportunitatea să învăț și să mă dezvolt, iar activitățile extrașcolare variate au fost o parte esențială a formării mele, oferindu-mi șansa să mă dezvolt pe plan personal și să-mi descopăr noi pasiuni. Comunitatea de la Colegiul Național “Alexandru Odobescu” este una unită și valoroasă, ce ne îndeamnă către noi orizonturi și ne dă libertatea să alegem, să visăm și să evoluăm!” (I.B.- clasa a 10-a E)

”Au fost patru ani pe care, acum că stau să mă gândesc, i-am simțit atât ca pe o lungă parte din viață cât şi doar ca pe câteva zile. O combinație ciudată care se datorează greșelilor care m-au ajutat să evoluez ca persoană, oamenilor cunoscuți, râsetelor și momentelor care m-au făcut să plâng de fericire. Am avut ocazia să întâlnesc oameni minunați aici, am avut parte de un diriginte excepțional, de profesori de la care am învățat lucruri pe care le voi păstra toată viața, de colegi de care am ajuns să fiu fascinată de fiecare în parte pentru cine sunt și cine vor să fie.” (AM.C.- clasa a 12-a F)

Sursă foto: ediția tiparita

Consiliul Școlar al Elevilor din unitatea noastră este foarte activ și implicat, iar inițiativele acestuia sunt promovate și sprijinite. Cluburile din colegiul nostru,   respectiv  Teatru, Tenis de masa, Dans, Desen, Foto, Muzica, Dezbateri, Șah, Cenaclul literar și Voluntariat,  au rolul de a face școala prietenoasă pentru toți elevii, de a oferi un mediu plăcut și securizat, în care fiecare elev să aibă acces la oportunități de petrecere utilă a timpului liber. Suntem un colegiu care oferă o educație de calitate și șanse egale tuturor elevilor noștri.

Sursă foto: ediția tiparita Sursă foto: ediția tiparita Sursă foto: ediția tiparita Sursă foto: ediția tiparita Sursă foto: ediția tiparita

Pentru anul școlar 2024-2025, oferta educațională este următoarea: 

  • 2  clase matematică informatică, intensiv informatică
  • 1  clasă matematică informatică, intensiv engleză
  • 1  clasă matematică informatică
  • 1 clasă  științe ale naturii bilingv engleză-franceză
  • 1 clasă științe ale naturii
  • 1 clasa științe sociale 
  • 1 clasă filologie bilingv engleză-franceză
  • 1 clasă a V-a intensiv engleză

Sursă foto: ediția tiparita Sursă foto: ediția tiparita Sursă foto: Ediția. tiparita

Elevii claselor de matematică informatică pot obține la sfârșitul clasei a XII-a atestatul profesional în informatică, iar elevii  claselor cu profil bilingv pot obține atestate de competență lingvistică. Absolvenții claselor de matematică informatică, intensiv engleză le pot obține pe amândouă. Pentru informații suplimentare, puteți accesa www.cnodobescu.ro

Sursă foto: ediția tiparita.

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nuclearelectrica

Ultimele articole