CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

de | 02.07.2023 10:59 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

POZA PRINCIPALA 1 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!
Cu o tradiție de peste 103 ani, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” este o unitate de învățământ care a reușit, încă de la începuturi, să ofere fiecărui elev care i-a trecut pragul o experiență unică menită să faciliteze acumularea de noi cunoștințe și dezvoltarea de noi aptitudini într-un cadru armonios, atât pe parcursul orelor de curs cât și în cadrul multiplelor activități extrașcolare.

FOTOGRAFII ODOBESCU 7 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Această atmosferă educațională se realizează printr-o comunicare eficientă bazată pe încredere, respect reciproc și profesionalism a celor patru actori implicați în procesul educațional, respectiv școala cu toate resursele de care dispune, elevii, familiile acestora și, nu în ultimul rând, comunitatea locală.

Resursa umană este componenta principală și strategică a structurii organizaționale a Colegiului Național „Alexandru Odobescu”, fiind compusă din dascăli care manifestă respect și dăruire față de toți beneficiarii educației. Mereu preocupate de perfecționarea profesională, cadrele didactice din colegiul nostru reușesc cu succes să ridice prestigiul unității, fiind în același timp orientați spre menținerea unui climat educațional întemeiat pe încredere și înțelegere, de care să beneficieze toții elevii.

FOTOGRAFII ODOBESCU 8 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Din acest punct de vedere, putem spune că parteneriatul școală- familie-comunitate este una din pietrele de temelie ale colegiului având ca obiective principale încurajarea participării active a părinților și a comunității la viața școlii. În acest context, Primăria Municipiului Pitești are o implicare deosebită alocând fonduri substanțiale în vederea reabilitării și menținerii spațiilor de care dispune colegiul la un nivel ridicat pentru a asigura condiții propice de studiu generațiilor actuale de elevi. Mereu alături de noi este și Asociația de Părinți „Alexandru Odobescu” care contribuie an de an la îmbunătățirea condițiilor din școală, având, de asemenea, un rol major în organizarea „Balului Bobocilor”.

FOTOGRAFII ODOBESCU 1 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Programul școlii se desfășoară exclusiv în prima parte a zilei, în intervalul 8.00-15.00, când se poate atinge performanța maximă de concentrare.

Un accent deosebit în cadrul unității noastre este pus pe siguranța elevilor și suntem permanent preocupați de acest aspect. Prin urmare, în Sala Multimedia, recent reabilitată conform normelor I.S.U. și cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, se derulează în permanență activități în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Argeș, Inspectoratul de Poliție, Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, precum și cu toate instituțiile care pot aduce o contribuție la dezvoltarea în siguranță a elevilor noștri.

FOTOGRAFII ODOBESCU 3 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Colegiul nostru dispune de un spațiu generos: 31 de săli de clasă cu acces permanent la internet și dotate cu videoproiectoare, 5 laboratoare de informatică și 9 cabinete de limbi străine recent renovate și modernizate și care asigură accesul elevilor la un proces educațional de calitate.

FOTOGRAFII ODOBESCU 6 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

De asemenea, colegiul dispune de 2 laboratoare de fizică, unul de biologie, unul de chimie și unul de științe. Începând cu anul școlar 2023-2024, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, vom beneficia și de două laboratoare Smart dotate cu câte 32 de perechi de ochelari VR, roboți, imprimante 3D și displayuri interactive Smart.

Biblioteca școlii a fost, de asemenea, reamenajată și modernizată astfel încât să ofere, pe lângă documente și cărți utile nevoilor de studiu, un spațiu propice activităților de tip comunicare interactivă sau dezbatere.

FOTOGRAFII ODOBESCU 5 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Fiind unul dintre beneficiarii proiectului „Nucleu de bine”, de la S.N. Nuclearelectrica S.A. în valoare de 150000 de lei am achiziționat 340 de seturi de pupitre ergonomice pentru creșterea confortului elevului.

FOTOGRAFII ODOBESCU 4 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Fiind interesați nu doar de dezvoltarea intelectuală a elevilor noștri, dar și de sănătatea și condiția fizică a acestora, am reușit cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești renovarea, modernizarea și personalizarea sălii de sport.

FOTOGRAFII ODOBESCU 2 - CN Alexandru Odobescu te așteaptă! Mesaje pentru boboci de la actualii elevi!

Curtea interioară, extrem de generoasă, dispune de terenul multifuncțional din fața clădirii principale, de mese de tenis, de terenuri pentru baschet și tenis de picior care asigură relaxarea activă a elevilor în timpul pauzelor. Pe aleile umbrite, precum și în apropierea spațiilor de alimentație din curte există numeroase bănci unde elevii pot servi o gustare sau schimba impresii.

Iată câteva dintre testimonialele care au ajuns la Consiliul Școlar al Elevilor din unitatea noastră:

Bună! Numele meu este M. R. și sunt elevă în clasa a IX-a. Primul meu an școlar la acest liceu a fost unul de neuitat, în care mi-am creat multe amintiri alături de colegii și profesorii mei. Educația pe care am primit-o de la cadrele didactice a fost una aparte, aceștia reușind să îmbine educația formala cu cea non formală, făcându-ne pe noi, elevii, să acumulăm o multitudine de informații noi în fiecare zi. Pe lângă orele din programul școlar, am mai participat și la activitățile din cadrul nenumăratelor cluburi, care m-au făcut, pe parcursul anului școlar, să mă dezvolt mult mai bine pe plan personal și profesional. O experiență pe care o voi prețui toată viața mea”

Când m-am înscris la Odobescu, nu aveam idee că voi descoperi o experiență educațională atât de inovatoare și captivantă. Cursurile de la Odobescu au depășit cu mult așteptările mele și mi-au oferit o perspectivă complet nouă asupra educației, cu o abordare interactivă și dinamică din partea profesorilor. Nu doar că ne-au transmis cunoștințe solide, dar ne-au și provocat să gândim critic și să aplicăm teoria în practică. Am avut ocazia să particip la dezbateri intense, să rezolv probleme complexe și să lucrez în echipe, dezvoltându-mi astfel abilitățile de comunicare și colaborare.
Am avut, de asemenea, șansa să-mi explorez pasiuni și interese diverse prin participarea la activitățile diferitelor cluburi ale elevilor, de la clubul de robotică și programare, până la clubul de arte și cultură.
Recomand cu căldură Odobescu tuturor celor în căutarea unei experiențe educaționale de calitate, care să depășească granițele educației tradiționale. Odobescu mi-a deschis noi orizonturi și m-a pregătit pentru provocările viitoare, oferindu-mi în același timp o educație completă și o bază solidă pentru succesul meu în carieră”. ( V. P., clasa a XI-a B)

Poate că nu este colegiu perfect. Dar cu certitudine se poate spune că Odobescu are cel mai unit și prietenos colectiv. Este unul din motivele pentru care am ales acest liceu și s-a adeverit . Oamenii de aici nu țin cont de cine sunt părinții tăi sau câți bani ai și cu siguranță poți pleca din acest liceu cu prieteni pe viață”. (I. B. S., clasa a IX-a D)

Pentru anul școlar 2023-2024, oferta educațională este următoarea:

* 2  clase matematică informatică, intensiv informatică
* 1  clasă matematică informatică, intensiv engleză
* 1  clasă matematică informatică
* 1 clasă  științe ale naturii bilingv engleză-franceză
* 1 clasă științe ale naturii
* 1 clasa științe sociale
* 1 clasă filologie bilingv engleză-franceză

Elevii claselor de matematică informatică pot obține la sfârșitul clasei a XII-a atestatul profesional în informatică, iar elevii claselor cu profil bilingv pot obține atestate de competență lingvistică. Absolvenții claselor de matematică informatică, intensiv engleză le pot obține pe amândouă.

Pentru informații suplimentare, puteți accesa www.cnodobescu.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Colegiul Național „Alexandru Odobescu”