Două parcuri de distracții de pe litoral, amendate și închise temporar de ANPC!

de | 07.07.2024 12:12 | Eveniment, Național

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o serie de acţiuni de control pe litoral, în care au fost vizate locaţiile de agrement.

În urma controalelor, reprezentanții ANPC au decis să oprească temporar activitatea a două parcuri de distracţii de pe litoral, zona Vama Veche.  Au fost aplicate şi două amenzi în valoare de 10.000 de lei.

Potrivit ANPC, cele două societăţi nu aveau autorizare pentru echipamentele de agrement şi nici nu aveau făcute reviziile ISCIR, ceea ce punea în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor. Inspectorii au mai găsit echipamente deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă pentru trambuline şi rugină pe elemente de siguranţă, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranţa consumatorilor.

Alte nereguli găsite de inspectorii ANPC au fost: folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate, lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire și a avertizărilor cu privire la potențialele pericole în timpul utilizării aparatelor, lipsa împământării în cazul unor echipamente electrice, acest lucru putând pune în pericol viața și siguranța consumatorilor.

A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracţii neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizaţii şi aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză.

Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificaţi informaţiile afişate de prestator, precum şi starea aparatelor şi să nu le folosiţi dacă observaţi improvizaţii, deteriorări sau funcţionare anevoioasă.

Evitaţi instalaţiile improvizate, pentru a nu vă pune viaţa în pericol!

Litoralul românesc dispune de parcuri de distracţii autorizate, verificate şi sigure pentru consumatori, iar autorităţile statului monitorizează permanent funcţionarea în siguranţă şi conform exigenţelor legale a spaţiilor de acest fel”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

În urma celor constatate, inspectorii au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru ambii operatori economici.

Sursă foto: Facebook Paul Anghel

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cutremur în această dimineață! Cât de puternic a fost seismul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Paul Anghel | Vama Veche