Ministrul Alina Gorghiu: ”De «Ziua justiției», gând bun tuturor profesioniștilor din sistem!

de | 07.07.2024 11:56 | Național, Administrație

Cu ocazia Zilei Justiției, ministrul Alinei Gorghiu, a transmis un ”gând bun” tuturor profesioniștilor din sistem, precizând că ”închiderea MCV la 15 septembrie 2023 a confirmat standardul european la care a ajuns justiția din România și progresele înregistrate în lupta anti-corupție”.

 Ziua Justiţiei este marcată, în fiecare an, în prima duminică a lunii iulie, iar în acest an această zi este sărbătorită pe 7 iulie. Ziua Justiţiei a fost instituită prin Hotărârea nr. 364 din 27 iunie 1994 a Guvernului României, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii, în încercarea de consolidare a statului de drept.

”De «Ziua justiției», gând bun tuturor profesioniștilor din sistem!

Închiderea MCV la 15 septembrie 2023 a confirmat standardul european la care a ajuns justiția din România și progresele înregistrate în lupta anti-corupție.

Și am convingerea că viitorul raport pe justiție va arăta progresele și echilibrul din sistem.

În ultimele 12 luni a fost foarte important să evităm depopularea sistemului de resursa umană bine pregătită profesional.

Mulțumesc CSM dar și Legislativului și Executivului pentru cooperare! În acest moment, situația este stabilizată și în perspectivă avem soluțiile ca deficitul de resursă umană din sistem să fie depășit în câțiva ani.

O parte importantă a actului de justiție înseamnă a face Justiție până la capăt. Combatem fenomenul fugarilor! E simplu: toate sentințele pronunțate de instanțele din România, pentru fapte comise în țară, trebuie să fie executate tot în România!

În cursul anului 2023 au fost aduse mai mult de 800 de persoane iar anul acesta deja peste 400. În ultimele 12 luni, Ministerul Justiției, prin ANP, a oferit peste 850 garanții cu privire la condițiile de detenție ce vor fi asigurate persoanelor ce fac obiectul acestui tip de procedură”, a precizat ministrul Justiției pe pagina de Facebook.

”Cel mai important proiect este Cartierul pentru Justiție din București!”

”Au fost înnoite sedii de instanțe, precum Judecătoriile de la Târgoviște, Slatina sau Costești (jud Argeș), Tribunalul Gorj sau Curtea de Apel Târgu Mureș.

Și urmează noi proiecte! Palatul de Justiție de la Cluj Napoca va fi cea mai mare investiție realizată de Ministerul Justiției în următorii ani cu o valoare de circa 100 de milioane de euro!

Cel mai important proiect este Cartierul pentru Justiție din București! O zonă abandonată și degradată se va transforma în cel mai mare proiect de regenerare urbană de după 1989, cu cele mai bune condiții pentru desfășurarea activității a 23 instituții judiciare!

Ministerul Justiției derulează cele mai mari proiecte pentru digitalizarea sistemului judiciar din ultimii 20 ani! Numai din fondurile alocate prin PNRR au fost semnate 25 de contracte cu o alocare de aprox. 159 milioane de euro!

Perspectivă clară de dezvoltare a justiției pentru viitor și de onorare a misiunii de a oferi un serviciu public de calitate cetățenilor și mediului de afaceri!”, a mai transmis de Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne din Albania. Alina Gorghiu: ”Casa Iorga trebuie predată statului român”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | București | Cluj | Dâmbovița | Gorj | Ministrul Justiției | Roman | Slatina | Târgoviște | Târgu Jiu

Ultimele articole