Au dat dovadă de spirit civic! Cetățenii au ajutat la stingerea unui incendiu din Călinești

de | 08.04.2024 14:39 | Județean, Lifestyle

Mai mulți cetățeni din Călinești au dat dovadă de spirit civic și au intervenit în sprijinul pompierilor pentru stingerea unui incendiu de vegetație care s-a întins pe o suprafață de teren de aproximativ 50.000 mp.
Teama că flăcările se pot extinde cu repeziciune și pot ajunge în gospodării, unde, în doar câteva momente, agoniseala de-o viață se poate face scrum, i-a adus pe localnici să ajute în lupta cu flăcările.
Potrivit ISU Argeș, ieri noapte, pentru a lichida incendiul, pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni, personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență al localității și câțiva cetățeni, s-au deplasat pe dealuri, pe teren accidentat și prin mărăcini.
434651534 735611585420360 6627279927630039184 n - Au dat dovadă de spirit civic! Cetățenii au ajutat la stingerea unui incendiu din Călinești

Nouă incendii de vegetație în weekend

Din păcate, incendiile de vegetație sunt tot mai dese. Și în acest weekend, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nouă incendii izbucnite pe teritoriul județului nostru. În urma acestora, au ars vegetație uscată, mărăciniș, literă de pădure, deșeuri menajere, mase plastice și
carton, fiind distrusă o suprafață de teren de aproximativ 26 de ha.

În acest context îngrijorător, specialiștii de la ISU Argeș trag din nou un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă arderea necontrolată, pe lângă riscul de a primi amenzi usturătoare.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri,  pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație. Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș
Foto: ISU Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești