Dublu vernisaj la Galeria Națională de Artă Naivă

de | 26.10.2023 09:50 | Județean, Cultură

  • Dublu vernisaj la Muzeul Județean Argeș!

Vineri, 27 octombrie 2023, la ora 10.00, la Galeria Națională de Artă Naivă, va avea loc un dublu vernisaj: Expoziția Națională de Artă Naivă, ediția a LV-a și expoziția retrospectivă  Constantin Vasilescu-40 de ani de la moartea artistului.

Expoziția Națională de Artă Naivă este unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate genului, reunind 150 de lucrări semnate de nume consacrate în domeniul picturii naive din țară și străinătate.

Supranumit „artistul Moromeților”, Constantin Vasilescu (sau neica Din – cum i se spunea în sat),  rămâne nemuritor prin opera sa fără egal, dar și prin cartea lui Marin Preda, în care este descris de marele prozator sculptând chipurile personajelor”, precizează reprezentanții muzeului. 

La eveniment sunt așteptați toți cei care vor să afle mai multe despre arta naivă, dar și cei care vor să redescopere lumea plină de prospețime şi sinceritate din lucrările expuse.

 

Foto: Muzeul Județean Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prima vacanță din acest an școlar se apropie! Elevii vor avea parte de o săptămână liberă

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole