Dumitru Buzatu – rămâne în arest, în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei

de | 29.09.2023 15:10 | Național, Eveniment, Importante

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au decis astăzi, 29 septembrie, ca Dumitru Buzatu să rămână în arest, în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei.

Acesta va sta după gratii în următoarele 30 de zile iar celălalt inculpat din acest dosar va rĂmâne în arest pentru trafic de influență.

Respinge contestația inculpatului Buzatu.

 

La inculpatul Judele se înlătură infracțiunea de luare de mită ca temei al arestării, dar rămâne arestarea preventivă pentru trafic de influență”, potrivit Libertatea.

Reamintim că liderul Consiliului Județean Vaslui a fost prins în flagrant de DNA când primea șpagă de 1,2 milioane de lei de la un om de afaceri

De precizat faptul că banii erau marcați de DNA, în cadrul flagrantului.

Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar avocații lui au transmis la acel moment faptul că vor contesta decizia Tribunalului Vaslui.

Buzatu a fost de asemenea exclus din PSD iar fiul său, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat.

lider cj vaslui

Potrivit romania.europalibera.org, din ultima declarație de avere a lui Dumitru Buzatu aflăm că acesta este deținătorul a nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

Mai mult decât atât, acesta a donat, în cursul anului 2022, o casă și două terenuri fiului său, a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Momentul flagrantului lui Dumitru Buzatu, lideruL CJ Vaslui!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dumitru Buzatu